Gå til sidens hovedinnhold

Vegen over Valdresflya åpner trolig fra i morgen

Sterk vind og snøfokk har forsinket åpningen av fylkesveg 51 over Valdresflye. Basert på værprognosene nå, kan fjellovergangen åpnes onsdag 31. mars klokka 08.

Det har vært uvær på høyfjellet de siste dagene, men tirsdag kveld er det ventet at vinden skal avta. Nå har temperaturen også steget, slik at det har blitt mindre snøfokk.

- Selv om det føyker mindre i mildvær, blir snødrivene svært kompakte og krevende å brøyte gjennom, sier byggeleder Håvard Ødegård i Innlandet fylkeskommune.

Han ber bilistene være forberedt på at vegen kan bli stengt på kort varsel, hvis det blir uvær igjen. Etter åpningen kommer fylkesveg 51 til å være nattestengt mellom klokka 20 og 08.

Ødegård minner folk som har tenkt seg på tur på Valdresflye om at vegen skal være mulig å komme fram på, både for utrykningskjøretøy, brøytebiler og andre.

- Vi ber folk ta hensyn til trafikkreglene og benytte de parkeringslommene som har blitt brøytet opp, hvis de skal på tur. Da unngår vi kaos på grunn av feilparkerte biler, sier Ødegård.

Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen har til enhver tid oversikt over åpne og stengte veger. Dette er den beste kilden til nøyaktig informasjon om når fjellovergangene er åpne.

Oppdatert informasjon finner du på nettsida www.vegvesen.no/trafikk, på Twitter-kontoen @VTSost, eller ved å ringe 175.