Rv. 15 åpen i Skjåk – stengt ved Vågåmo

Mykje vatn som skal nedover vassdraget.

Mykje vatn som skal nedover vassdraget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Riksveg 15 er nå åpnet igjen gjennom Skjåk, men vil fortsatt være stengt på den ca. 11 km lange strekningen mellom Rustvegen og Vågåmo. På denne strekningen er det lokal omkjøring. De fleste fylkesvegene som har vært stengt i Ottadalen etter flommen som startet natt til søndag, er nå åpne.

DEL

Fylkesveg 436 er stengt mellom Otta og Lalm, men den er åpen videre vestover mellom Lalm og Vågåmo, der den fungerer som omkjøringsveg for strekningen på riksveg 15 som fortsatt er stengt. Dermed er det nå mulig å kjøre mellom øst- og vest-Norge igjen, via Ottadalen.

Fylkesveg 483 i Skjåk er stengt ved Marlo bru og vil bli stengt lenge, fordi brua er ødelagt av flommen. Vannmassene har i løpet av dagen også nådd Otta, der gang- og sykkelvegen langs E6 mellom Otta og Solhjem er stengt. Fylkesveg 55 over Sognefjellet ble åpnet tidlig i ettermiddag, men har nedsatt fartsgrense og innsnevringer på flere strekninger på grunn av skader etter flommen.

- Med unntak av to fylkesveger, er alle fylkesvegene som har vært stengt på grunn av flom i Ottadalen nå åpne, men alle har redusert framkommelighet på visse strekninger, sier seksjonsleder Ole Einar Fossen i Statens vegvesen i en pressemelding mandag kveld.

– Vi ber derfor trafikantene om å beregne god tid og følge med på skilting og varsling om innsnevringer eller andre forhold. Riksveg 15 vil tidligst bli åpnet i løpet av tirsdag på den siste strekningen forbi Vågåmo.

- Statens vegvesen fortsetter å overvåke riks- og fylkesvegene i Ottadalen og videre sørover i Gudbrandsdalen. Flommen er ikke over ennå, fortsetter Fossen.

– Vi er i gang med starte å kartlegge skadeomfanget og vil fortsette med det, etter hvert som vannstanden går ned. Etter hvert vil vi sette i gang med reparasjoner, men det vil ta tid å få utbedret alle skadene.

Artikkeltags