Det er høye brøytekanter langs begge disse høyfjellsovergangene etter arbeidet som har blitt utført de siste par ukene. Når vinden blåser i en ugunstig retning, kan vegen fort fylles opp igjen med snø.

Kan bli stengt på kort varsel

Fylkeskommunen planla å åpne fylkesveg 51 fredag 26. mars, med tanke på påsketrafikken. Vinden har dessverre ikke vært på lag med brøytemannskapene, og nå ligger det an til at vegen tidligst kan bli åpnet mandag i påskeuka.

Strekningen fra Garli bom til Bygdin er åpen på dagtid, men nattestengt mellom klokka 20 og 08. Sterk vind og snøvær kan føre til at denne strekningen blir stengt på kort varsel.

- Vi håper at folk tar hensyn til trafikkregler og benytter de parkeringslommene som har blitt brøytet opp, hvis de skal på tur på fjellet. Da unngår vi kaos på grunn av feilparkerte biler. Vegen må være framkommelig, spesielt for utrykningskjøretøy og brøytebiler, men også for alle andre, sier byggeleder Håvard Ødegård i Innlandet fylkeskommune.

Åpner fram til Sognefjellshytta

Fylkeskommunen planlegger å åpne strekningen Rustadsæter – Sognefjellshytta på fylkesveg 55 onsdag 31. mars klokka 11. Vegn blir nattestengt ved bommen på Rustadsæter mellom klokka 20 og 08. Ved uvær kan Sognefjellsvegen bli stengt på kort varsel.

- Vi oppfordrer trafikantene til å bruke parkeringsplassene som er brøytet opp langs vegen. Det er viktig at alle som er på dagstur sørger for å komme seg ut før bommen stenges klokka 20 om kvelden, sier byggeleder Andreas Sande Lien i Innlandet fylkeskommune.