(Gudbrandsdølen Dagningen)

Politiet rykket ut etter melding om knivstikking ved et boligkompleks på Otta mandag kveld. Det meldte de på Twitter klokka 18.38.

Først meldte politiet om funn av to alvorlig skadde personer på stedet. Senere bekreftet de at to personer er funnet døde.

Klokka 22 holdt politiet en pressebrifing utenfor Otta hotell. Der fortalte innsatsleder Ingrid Tøndel i Innlandet politidistrikt at den antatte gjerningspersonen selv meldte fra til nødetatene om en alvorlig voldshendelse.

– Vedkommende ble pågrepet av politiet kort tid etterpå, uten dramatikk. Det skjedde i umiddelbar nærhet til åstedet, sa Tøndel.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om kjønn eller alder på de to som er døde, og heller ikke hvilken relasjon det er mellom dem og den pågrepne i saken.

– Det vil foregå teknisk og taktisk etterforskning på stedet. Vi har krimteknikere fra Innlandet der, og vi får bistand fra Kripos. Det er sperret av et godt område for at krimteknikerne skal ha best mulig arbeidsforhold.

– Er det funnet noe drapsvåpen?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Gjerningspersonen er kjørt til sentralarresten på Hamar. De pårørende er ifølge politiet varslet om hendelsen.

– Vi har starta med vitneavhør, og fortsetter med det utover kvelden og dagene som kommer, sier innsatsleder Ingrid Tøndel.