Stor skogbrannfare i distriktet:

Skogbrannfaren er økende i distriktet.

Skogbrannfaren er økende i distriktet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er stor skogbrannfare i hele distriktet, og det er ventet at farenivået oppjusteres torsdag.

DEL

Det er fare for skogbrann, samt gress- og lyngbrann, i rundt 100 steder over hele landet, opplyser Meteorologisk institutt.

- Vær svært forsiktig med åpen ild. Følg lokale myndigheters instruksjoner, er den klare oppfordringen fra Meterorlogisk institutt. Behov for forebyggende tiltak og beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Oppjusteres torsdag

Ifølge Meterorlogisk institutt er det ventet at farenivået vil oppjusteres til betydelig skogbrannfare i løpet av torsdag. Onsdag ettermiddag er skogbrannfaren på oransje farenivå, det vil si stor fare for skogbrann. Det vil være lokalt stor fare for gress- og lyngbrann i snøfrie områder inntil det kommer nedbør av betydning.

Lite som skal til

I overgangen mellom vinter og vår og før vegetasjonen har rukket å bli grønn, blir skogbunnen fort veldig tørr uten nedbør. Gammel kvist som ligger på bakken, og tørre kratt gjør også at brannfaren øker.

- Under sånne forhold skal det bare en ørliten gnist til før naturen står i lys lue. Særlig om det blåser i tillegg, sier administrerende direktør i Norsk brannvernforening, Rolf Søtorp i en pressemelding.

Med stedvis tørr vegetasjon i lavlandet i en rekke fylker i Sør-Norge advarer han mot å gjøre opp ild i skog og mark før det kommer påfyll av nedbør.

-Det gjelder også bruk av engangsgrill. Generelt mener vi at engangsgrill er et lite egnet produkt for bruk i skog og mark, både på grunn av brannfaren og hensynet til miljøet, sier Søtorp.

Artikkeltags