- Det er godt å komme igang igjen. Jeg har trent hjemme og brukt youtube-videoer og livesendte treninger, men det er best å være her, forteller Båtstad.

Hun har vært medlem hos Aktiv Otta i om lag fire år.

Båtstad trener mest styrke, men forteller at hun også deltar på bootcamp-treningene innimellom.

Lojale medlemmer

– Det er veldig artig å kunne åpne treningssenteret igjen. Den første personen var her da vi åpnet klokka fem i dag tidlig, og det var sju stykker på den første gruppetimen. Det er veldig fint å ha gruppetimer med folk, forteller daglig leder ved Aktiv Otta, Anita Koot.

I løpet av denne tremånedersperioden har Aktiv Otta vært kreative for å holde aktiviteten blant medlemmene oppe. De har spilt inn treningsvideoer, hatt livesendte timer og utlån av utstyr. Da det ble lov å samles i litt større grupper begynte de med gruppetimer ute.

– Om lag 60 medlemmer har lånt utstyr. Det var helt ribba her, men nå er det levert inn igjen og desinfisert. Gruppetimer ute kommer vi nok til å fortsette med. Da blir det mindre trykk inne og bedre plass til egentreningen.

Koot trekker fram de lojale medlemmene som årsaken til at treningssenteret på Otta nå kan se framover.

– 75 prosent av medlemmene har betalt selv om vi har holdt stengt. Det er gull verdt med lojale medlemmer. Det, og at vi hadde litt å gå på gjør at vi holder oss flytende og kan satse videre.

– Lengre enn vi hadde sett for oss

Treningssentrene rundt om i landet er av dem som har måttet vente lengst på å kunne åpne opp igjen etter nedstengningen i mars.

– Det ble lengre enn vi hadde sett for oss. Vi hadde forhåpninger om å få åpne igjen i midten av mai, men slik ble det ikke. Hovedorganisasjonen Virke har gjort en formidabel innsats, blant annet med å utarbeide en veileder slik at treningssentrene kan åpne igjen. Jeg tror det hadde gått lengre tid uten dem.

Lørdag var alle ansatte på plass for å gjøre treningssenteret klart til å ta imot folk. Det ble vasket og smittevernregler ble gjennomgått.

I tillegg er en del av utstyret blitt fjernet for å kunne ha nok plass mellom apparatene.

– Noen apparater er stengt, som noen av tredemøllene, og så har vi kjørt ut sju av spinningsyklene for å ha nok avstand mellom hver. Ved styrkeapparatene er det krav om én meters avstand, mens ved kondisjonsapparatene er det to meter, opplyser Koot.

I tillegg til at rengjøringsselskapet Roys Rengjøringsservice står for den vanlige vasken, skal de mest berørte flatene rengjøres flere ganger daglig.