(Nettavisen)

Everton - Arsenal

Odds: Arsenal vinner og det blir under 3,5 mål totalt

Kampstart søndag 17. september kl 17.30
Spillestopp kl 17.29

Goodison Park

Kampen kan sees på V sport Premier League og Viaplay

Vi tror Arsenal vinner og det blir under 3,5 mål totalt. Det spiller du på her til 2.35 i odds

Everton tar i mot Arsenal på Goodison Park søndag ettermiddag, og det er to lag i hver sin ende av tabellen som møtes.

Hjemmelaget har igjen fått en tung start, og berget sesongens første poeng med 2-2 borte mot Sheffield United sist de var i aksjon. Arsenal møtte Manchester United hjemme i forrige rundes storkamp, og etter mye dramatikk på slutten sikret de seieren med 3-1.

Everton under streken

Everton var en gang en storhet i England, og på 80-tallet kjempet de stadig med byrival Liverpool om seriegullet. De har vunnet den øverste divisjonen ni ganger, men siste tittel var i sesongen 1986/87. Siste gangen de vant noe overhode var FA-cupen i 1995, så det er titteltørke i den blå delen av Liverpool.

Situasjonen i dag er ikke i nærheten av hva det en gang var. De siste sesongene har de vært på den nedre halvdelen av tabellen, og både i 2021/22 og 2022/23 kjempet de en desperat kamp om å unngå nedrykk.

Starten på årets sesong bærer ikke bud om lysere tider på Goodison Park. De ligger på 18. plass med 0-1-3 på de fire første kampene, og har kun nyopprykkede Luton og Burnley bak seg.

De maktet å ta sitt første poeng i den siste kampen før landslagspausen da de berget 2-2 borte mot Sheffield United. Det var også den først kampen de scoret mål i denne sesongen.

Hjemme på Goodison Park har de enda ikke fått hull på byllen, og står med to knepne tap mot Fulham(0-1) og Wolverhampton(0-1). I begge disse kampene hadde de klart flest skudd på mål, og skal de få med seg noe mot Arsenal må de bli mer effektive.

All oddsen på Everton mot Arsenal finner du her

Fin start for Arsenal

Mikel Arteta tok over Arsenal i desember 2019 og ledet laget inn til åttendeplass den sesongen. Siden det har han ledet laget i riktig retning og ny åttendeplass i 2020/21 ble til femteplass i 2021/22, før de tok et skikkelig steg i fjor og ble nummer to. Da ledet de lenge, men da Manchester City satte inn sin vanlige seiersrekke på slutten av sesongen var de umulige å stoppe.

I år er Arsenal igjen tippet å være med i kampen om topplasseringer. De har forsterket laget med Declan Rice, Kai Havertz og Jurrien Timber(langtidsskadet), og har fått en fin start på sesongen.

De har ikke overbevist med blendende angrepsfotball så langt, men de har fått resultater. De slet seg til 2-1 hjemme mot Nottingahm Forest i serieåpningen, før de kriget inn 1-0 borte mot byrival Crystal Palace i andre runde.

Hjemme mot Fulham hadde de seieren i lomma, men Joao Palhinha dukket opp i det 87. minutt og sørget for utligning til 2-2. Det så ut som det skulle bli uavgjort også da Manchester United var på besøk i den siste kampen før landslagspausen, men der ble det dramatikk på slutten.

Declan Rice var på bakre stolpe og hamret inn 2-1 etter en corner i det 96. minutt, før Gabriel Jesus kontret inn 3-1 da klokka passerte 100 minutter. Etter den lille nedturen mot Fulham kan en slik seier være svært avgjørende for resten av sesongen.

Har slitt på Goodison Park

Før oppgjøret er Arsenal store favoritter hos Norsk Tipping, og ren seier til bortelaget gir 1,48 i odds, uavgjort gir 4.40, mens seier til Everton gir 6.00.

Slik som sesongen har startet er ikke det så rart. Everton sliter igjen i bunnen av tabellen, og har tapt begge sine hjemmekamper uten å score mål. Både mot Fulham og Wolverhampton gikk de målløse av banen og røk 0-1. Nå ser det litt lysere ut på skadefronten, og Dominic Calvert-Lewin er rapportert klar igjen, mens Seamus Coleman og Dele Alli fortsatt er ute.

Arsenal på sin side har tre seiere og en uavgjort på sine fire første, og er godt i gang. De har riktignok spilt kun en kamp på bortebane, og da kriget de inn 1-0 borte mot Crystal Palace.

Det lille som taler for at Everton kan få med seg noe fra dette oppgjøret er statistikken de har mot Arsenal på Goodison Park de siste sesongene. På de fem siste står det 4-1-0 fordel Everton - med 6-2 i målforskjell - og Arsenal har faktisk ikke vunnet siden 2017 på denne banen.

Den statistikken tror vi endrer seg etter søndagens kamp. Arsenal er et mye bedre lag enn Everton, og så ut som fjorårsutgaven mot Manchester United sist.

Det pleier å være målfattige kamper på Goodison Park når Everton spiller. I fjor endte 16 av 19 kamper med under 3,5 mål totalt, og så langt i år har det samme skjedd i 2 av 2.

Vi tror det ender med få mål også denne gangen, men Arsenal stikker av med tre nye poeng.

Vårt tips er at Arsenal vinner og det blir under 3,5 mål totalt. Det spiller du på her til 2.35 i odds