Snør sekken, sett på deg fjellskoa og tilbring en hel dag i nasjonalparkriket

Even Eriksen (Ap) og Hans Kristian Enge (Ap)

Even Eriksen (Ap) og Hans Kristian Enge (Ap) Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Snør sekken, sett på deg fjellskoa og tilbring en hel dag i nasjonalparkriket. Kommunene Dovre, Lesja, Lom, Sel, Skjåk og Vågå har et bredt spekter av spennende reiselivsaktiviteter og interessante bedrifter som gir deg en unik opplevelse i flott natur. Neida, dette er ikke en reiseguide - men en politisk analyse av mulighetene som finnes Nord-Gudbrandsdal.

Innlandet Arbeiderparti startet før sommeren en kampanje der fylkestingsrepresentanter med ansvar for utdanning og næring, drar rundt i alle fylkets regioner for å lære mer om hvilke utfordringer og muligheter som finnes. Bakgrunnen for arbeidet er å skape grobunn for å fatte gode politiske avgjørelser i en tid der det blir 1 000 færre elever i Innlandet sine videregående skoler bare de neste fire årene. 1 000 elever. Det tilsvarer en hel Gjøvik videregående skole.

Vi har sammen med Senterpartiet gått inn i denne fire-årsperioden med lovnad om å ikke legge ned noen skoler. Elevtallsnedgangen gir oss politikerne en stor utfordring, men også en mulighet til å skape noe nytt og bedre. Gudbrandsdølene ga oss mange gode tips i den sammenheng, som vi tar med oss inn i dette arbeidet.

Det handler om å sikre og heve kvaliteten til bygg- og anleggsfaget på Lom, slik at Ottadalen Massivtre kan fortsette å ta inn lærlinger og produsere byggverk basert på lokale råstoffer. På denne måten skaper man verdier som igjen gir grunnlag for flere arbeidsplasser i kommunen og regionen.

Det handler om å utvikle og oppfordre flere til å velge restaurant- og matfag i regionen slik at fjellturen kan avsluttes med en kulinarisk opplevelse disket opp av lokale lærlinger som brenner for stuttreist mat og kultur på Lemonsjøen Fjellstue.

Vi mener det handler om å finne nye og smartere måter å samhandle på. For eksempel er det mulig å sitte på Norsk Fjellsenter i Lom, omgitt av Norges fremste kompetanse på breer, og skrive masteroppgave om klimaforandringenes virkning på fjellheimen.

Kompetanseområder som Norsk Fjellsenter, lærlingbedrifter som Lemonsjøen Fjellstue og bedrifter med lange foredlingskjeder som Ottadalen Massivtre - er alle med på å bidra til å skape lokale verdier i regionen og i Innlandet. Dette ønsker Innlandet Arbeiderparti å satse videre på!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags