Skoleutbygging på Otta framstår som lite veloverveid

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Skoleutbygging på Otta framstår som lite veloverveid. I en økonomisk vanskelig tid ville det gjerne vært lurt å utnytte eksisterende skolestuer i kommunen: På Sel er det plass til ti fulle klasser i en teknisk god (og nylig nedlagt!) skole. Heidal skule ble bygget ut for nærmere 30 millioner for mindre enn ti år siden, og er en moderne skole med plass til anslagsvis 100 flere elever enn i dag. Der står dessuten et faglig dyktig lærerkollegium og en solid ledelse klare for å utdanne nye studenter!

I «gamlebyen» Otta virker det som om befolkningen for tiden vesentlig består av pensjonister. Disse er, som kjent, ferdige med grunnskolen, og så lenge det er mangel på arbeidsplasser strømmer ikke nyetablererfamilier til. En mulighet er å vente med skoleutbygging til fødselstallene eventuelt øker og økonomien forhåpentlig blir bedre.

Kanskje administrasjon og politikere burde gripe spareknivene sine og benke seg på den nye Loftsgårdsbrua (eller Blekabrua, som jeg mener rett navn er) når den om noen uker ferdigstilles? Der kan nyskoleplaner legges på is i sommervarmen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags