I fjor sommer nøt Amfi Otta godt av nordmenn på sommerferie i eget land og kjøpesenteret opplevde rekordomsetning.

Senterleder Tove Myhren innrømmer at hun ikke helt hadde troen på at de kom til å oppleve de samme resultatene for andre sommer på rad. Men, sommeren har vært like bra som fjoråret.

– Sommeren har vært kanonbra. Omsetningen for juli landet omtrent helt likt med juli i fjor, og det er utrolig artig.

Økning

Samtidig som omsetningen var bra, var det også flere besøkende som tok turen innom kjøpesenteret. Myhren kan opplyse om at de hadde en økning i besøkende fra juli i fjor på nesten 10.000 personer.

Den store vinneren i juli, forteller Myhren, var klesbutikkene og skobutikkene. Det gleder senterlederen. Kles- og skobransjen er av de bransjene som har slitt mye under koronapandemien.

For juni opplevde Amfi Otta en økning i både omsetning og i antall besøkende.

– Totalt sett er det veldig bra. Det har vært en fantastisk sommer. Det ble en ny sommer med nordmenn på norgesferie, og i tillegg var det noen utenlandske turister, sier Myhren.

God tro på høsten

Totalt sett i år fram til nå har Amfi Otta en økning i omsetning på 10 prosent.

Og høsten har også startet bra. Senterlederen ser positivt på de neste ukene og månedene.

Hun forteller at de har opplevd en økning i besøkende, og i uke 31 hadde kjøpesenteret en omsetningsøkning på 12,2 prosent fra i fjor.

– Høsten ser veldig bra ut. Jeg har god tro på at høsten blir bra, og så får vi håpe at ting går som planlagt med gjenåpning.