Sel kommune går ut med råd til eldre

Iren Ramsøy, Kommunalsjef Helse og Omsorg i Sel kommune, går ut med råd rettet direkte til eldre i kommunen.

Iren Ramsøy, Kommunalsjef Helse og Omsorg i Sel kommune, går ut med råd rettet direkte til eldre i kommunen. Foto:

Sel kommune går ut med råd rettet direkte til eldre innbyggere i kommunen for å unngå at smitte sprer seg og at man utsetter seg for unødvendig risiko.

DEL

- Vi ser at mange eldre ønsker å være gode medmennesker, og at de i noen tilfeller glemmer rådene fra folkehelseinstituttet om å ikke ha nærkontakt. Jeg ønsker derfor denne gangen å henvende meg spesielt til de eldre i kommunen. Dersom vi skal lykkes med å begrense smitte, og skjerme de som er sårbare for koronaviruset, så må alle bidra, sier Iren Ramsøy, kommunalsjef for Helse og Omsorg i Sel kommune, i en pressemelding.

Ta rådene på alvor

– Innbyggere i Sel er vant til å ta vare på hverandre, og det er mange som i disse dager stiller opp for å sikre at alle får nødvendig hjelp og omsorg. Men, skal vi unngå at smitte sprer seg, må vi nå alle ta på alvor de rådene som blir gitt om å ikke utsette oss for unødvendig risiko. Dette innebærer blant annet å ikke ta og klemme på hverandre, sier Ramsøy.

Hun forteller at alle som er forkjølet eller har andre luftvegsinfeksjoner skal holde seg hjemme.

– Dersom vi skal besøke hverandre må vi være sikker på at vi ikke har med oss smitte, og vi må sitte med god avstand til hverandre. Alle som er forkjølet eller har andre luftvegsinfeksjoner skal nå holde seg hjemme. Du skal forbli hjemme i en uke etter at symptomene er borte. Det er særlig viktig at alle som er i risikogruppen tar et ansvar for egen helse og ikke utsetter seg for risiko. Nå er tiden for å holde oss i ro, og sammen kan vi da bryte smittekjeden. Lykkes vi med dette kan dette redde mange liv.

Jobber med ulike tiltak

Kommunen opplyser at de jobber med å finne tiltak som kan bidra til informasjon, og tiltak som kan forhindre ensomhet. Det er etablert, eller er under etablering flere telefontjenester.

Det er allerede åpnet en telefonlinje for barn og unge, og i løpet av de nærmeste dagene åpner også en telefonlinje for psykisk helse. Kommunen jobber også med å få på plass personell som kan ringe rundt til innbyggere som er isolert eller i karantene, eller bare holder seg hjemme av egen sikkerhet.

I tillegg kan alle som har spørsmål ringe beredskapstelefonen.

Artikkeltags