Leirflaten og hans medruss er i full gang med planlegging av årets russetid, som starter 21. april med russedåp.

– Vi er gira på å komme i gang. Russetida er noe de fleste har gleda seg til siden de starta på videregående. Jeg er veldig fornøyd med årets russekull. Det er en fin gjeng. Det kommer til å bli kjempeartig, sier han.

Temadag

2. april arrangeres det temadag for avgangselevene på Otta.

– Vi får besøk av Statens vegvesen, politi, brannvesen og helsesøster. Denne dagen skal vi som russ få informasjon som er relevant for oss, med tanke på tida vi går inn i, forklarer Leirflaten.

Han har nylig vært på Honne på Biri på temadag, om en introduksjon til temadagen 2. april.

– Det dreier seg om forebyggende arbeid og trafikksikkerhet. Jeg tenker det er veldig greit å få en bevisstgjøring på det så tet innpå russetida.

Godt samarbeid

Leirflaten ble valgt som russepresident i september i fjor. Han skryter av et velfungerende russestyre, som har godt samarbeid. Han forteller at oppgavene hans som president er å ha et overordna ansvar for russestyret ved skolen, ansvar for prester til dåpen og aksjonskomiteen i forbindelse med krafttak for kreft, og ha jevnlig kontakt med ledelsen ved skolen.

– Så blir det fort ei tale i parken på Otta 17. mai, smiler han.

Han synes det å bli valgt til russepresident medfører et ansvar.

– Det krever sitt. Jeg har et ansvar både overfor meg selv, og de andre som er russ.

Vil være synlige

Helga etter russedåpen skal noen av russen delta på landstreff på Fredriksten.

– Andre helga i mai er det landstreff på Lillehammer. Dit er det mange som skal. Så blir vi å se i 17. mai-toget. Ellers skal vi prøve å farge Otta i rødt, svart og blått. Vi vil prøve å lage litt liv og leven, på en positiv måte. Min innstilling er at vi vil bli husket som et koselig russekull, sier han.

Russepresidenten mener russen vil være synlige. Og nevner knutekrav som å gå på ski fra skolen til sentrum eller bade i elva før 1. mai som eksempler.

Ifølge Leirflaten baserer årets russ seg på knutene som ble brukt i fjor., rundt 110 knuter.

– Det er også knuter som er relatert til alkoholkonsum og sex.

– Hva tenker du om det?

– Jeg mener det må være opp til hver enkelt, og ikke noe press om å gjennomføre de knutene. I forbindelse med russetid er det stort fokus på overgrep. Jeg har tro på at det ikke skjer her, og at det blir en kjempebra russefeiring.

Oppfordring

Russepresidenten har en oppfordring til sine medruss.

– Vi skal feire, men ha i bakhodet at vi skal oppføre oss og ikke ødelegge for oss selv i videre framtid. Ha det artig og ta vare på hverandre. I russetida skal man kunne slå ut håret litt. Jeg mener vi kan unne oss det etter 12–13 års skolegang, sier han.

Og legger til:

– Folk kommer helt sikkert til å legge merke til oss, men jeg håper det er med positivt fortegn.