Gå til sidens hovedinnhold

Rondanevegen blir åpnet i kveld - stenges igjen i morgen tidlig

Fylkesveg 2628 Rondanevegen er stengt i Djupdalen etter at det har gått to mindre snøras der i dag. Vegen blir åpnet klokka 22 i kveld, men blir stengt igjen klokka 10 i morgen tidlig. Da vil vegen være stengt til klokka 18 onsdag ettermiddag.

Det melder Innlandet fylkeskommune i en pressemelding tirsdag kveld.

Det har gått to mindre ras på fylkesvegen mellom Otta og Mysusæter. Sol og varmegrader kan gjøre snøen i dalsida ustabil og utløse snøras.

Fylkeskommunen har hatt en geolog på stedet, og vurderinga er at vegen kan være åpen i natt. Lavere temperatur på kvelden og natta gjør at snøen fryser til og blir mer stabil.

- Det er en del trafikk til og fra hytter langs Rondanevegen i vinterferien. De som har tenkt seg gjennom Djupdalen, bør benytte anledningen til å kjøre før 10 i onsdag morgen, eller vente til etter klokka 18 onsdag ettermiddag. Da blir vegen stengt igjen, heter det i pressemeldingen.

- Fra og med torsdag er det varslet kjøligere vær, så vi håper at vi kan ha vegen åpen hele døgnet etter det. Men vegen kan være utsatt for snøras på dette punktet, så vi kan ikke garantere noe, sier byggeleder Sondre Mørdre Sandbakken i Innlandet fylkeskommune i pressemeldingne.

Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen har til enhver tid oversikt over tilstanden på riks- og fylkesvegene i Innlandet, og når veger blir stengt eller åpner igjen etter stenging.