Sterk vind, snø og overgang til regn kan gi vanskelig føre

På snødekt veg i vinternatta. På Fosen i Sør-Trøndelag

På snødekt veg i vinternatta. På Fosen i Sør-Trøndelag Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologene har varslet sterk vind og nedbør fra onsdag ettermiddag. Nedbøren kommer som snø, men kan gå over til regn etter hvert i store deler av fylket. Dette kan bety vanskelige kjøreforhold.

DEL

Hittil i vinter har trafikantene for det meste kunnet kjøre på snøfrie veger over store deler av Oppland. Fra utpå dagen onsdag blir det snø, før temperaturen er ventet å stige torsdag og natt til fredag. Da går nedbøren over til regn mange steder.

- Regn som fryser på bakken, eller regn på snødekt veg, kan oppleves som glatt å kjøre på, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

– Det kan også være utfordrende for Vegvesenets entreprenører, når en stor del av vegnettet trenger tiltak som strøing og salting omtrent samtidig. Det er derfor viktig at trafikantene beregner god tid på kjøreturen, avpasser farten, holder god avstand og sørger for at kjøretøyet har gode dekk og kjettinger.

Det er også ventet til dels sterk vind i fjellet, noe som kan føre til at det blir dårlig sikt. Fjellovergangene på fylkesveg 51 over Valdresflye og fylkesveg 55 over Sognefjellet er nattestengt på denne tida av året. De som skal kjøre på disse vegene, bør sjekke om vegen er åpen etter nattestenging, eller om været gjør at den blir stengt ut over vanlig nattestenging. 

 
Med hilsen
Kari Hermanrud

Seksjon: Kommunikasjon

Artikkeltags