Nå blir førerkortet digitalt

Samferdselsminister Jon Georg Dale

Samferdselsminister Jon Georg Dale Foto:

DEL

Nå blir førerkortet digitalt, melder Samferdselsdepartementet i en pressemelding. 

– Det betyr at du ikke lenger vil trenge å ha med deg det fysiske førerkortet når du bare skal kjøre en liten tur, som å hente i barnehagen eller kjøre noen til toget. Dette vil gjøre hverdagen enklere for bilistene, samtidig som myndighetene får mer oppdatert informasjon enn det fysiske førerkortet gir i dag, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Det er i forbindelse med at Vegdirektoratet sender på høring forslag om regelverksendringer for å legge til rette for digitalt førerkort at samferdselsministeren kommer med uttalelsen.

På mobilen

Statens vegvesen har de siste årene utviklet flere digitale løsninger, som gir økt fleksibilitet og tilgjengelighet for brukerne, samtidig som Statens vegvesen kan utøve de viktigste oppgavene på en mer effektiv måte. Nå er det altså en digitalisering av førerkortet som står for tur.

– Det digitale førerkortet skal for nasjonal bruk være et fullverdig førerkort. Det betyr at det vil være tilstrekkelig å ha det liggende på mobilen – som de fleste uansett alltid har med seg, sier Dale.

Artikkeltags