– Elevene blomstrer på scenen. Rock på timeplanen er populært

Rolling Stones

Rolling Stones Foto:

Niendeklassinger legger opp til legandarisk rockekonsert i Otta kulturhus i kveld.

DEL

For femte året på rad arrangerer Otta ungdomsskole rockekonsert i Ottas storstue. I hele høst har niendeklassingene satt seg inn i rockehistorien fra 50-tallet og fram til i dag. Ikke bare har de lest om legendene, de har også lært seg å spille et utvalg låter.

– Det er mange som nær sagt ikke har tatt i et instrument før, det er derfor en sann glede å se hvordan de utvikler seg og blomstrer på scenen, sier Synne Grothe ved Otta ungdomsskole. Det er sistnevnte som har ansvaret for konserten, hvor rundt 40 elever skal delta.

Lærere som scenearbeidere

Majoriteten av elevene blir å se på scenen i løpet av kveldens konsert.

- Så godt som alle ville på scenen i år. Det er skikkelig kult. Det betyr at vi lærere må steppe inn som scenearbeidere, sier Olav Solli ved Otta ungdomsskole. Han opplyser at elevene virkelig går inn i rollen som rockestjerner. Noen mer enn andre.

– Enkelte har virkelig studert hvordan rockelegende rører seg på scenen. Andre øver i timesvis hjemme. Det viser at vi treffer noe. De får jobbe fram mot et mål og utfolde seg, sier Solli. Lærerne sier at de hvert år oppdager nye talenter.

– Det er mange som er kjempeflinke, men som tidligere ikke har fått vist dette. Det handler mye om mestringsfølelse, sier Grothe.


Informativ underholding

I løpet av kvelden vil elevene lose publikum gjennom rockehistorien. Og det ikke gjort i en håndvending.

– Vi har samlet det mest elementære, sier Grothe. Elevene vil blant annet framføre låter signert Elvis, Guns N`Roses, ACDC, Rolling Stones, Oasis og One Direction.

– Elevene har fått være med å bestemme hva som skal spilles, sier Grothe.

Hun oppfordrer foreldre og foresatte og andre rockeentusiaster til å ta turen til Otta kulturhus tirsdag kveld for å få med seg konserten. For enten du trenger å friske opp i hvilke rockeband og artister som har dominert hitlistene de siste 67 årene, eller du bare vil sette deg tilbake og nye musikken har elevene mye å by på.

– Elevene går «all in», og vi har stor tro på at det blir bra, sier Grothe.

Artikkeltags