Arrangerer spillkveld

Klare: For spillkveld. Fra venstre er bibliotekar May Britt Josten, Johannes Bakken og Harald Ødegaard (begge Blue Elite E-Sports).

Klare: For spillkveld. Fra venstre er bibliotekar May Britt Josten, Johannes Bakken og Harald Ødegaard (begge Blue Elite E-Sports).

Av

Fredag 8. desember er det spillkveld på Sel bibliotek.

DEL

Bibliotekar May Britt Josten forteller at det var nasjonal spilldag i november,

– Det kom litt brått på oss. Derfor velger vi å ha en spillkveld før jul her på Otta, og en spillkveld i Heidal like over nyttår, sier Josten.

Samarbeid

Spillkveldene arrangeres i samarbeid med Blue Elite E-Sports.

– Biblioteket samarbeidet med dem under Kreativ Sommercamp i sommer. Spillkvelden var åpen for alle som deltok på camp. Det deltok rundt 50 unger på spillkvelden. Da var det full rulle her, ler Josten.

På spillkvelden fredag er det ingen aldersbegrensning.

– Hvem som helst kan være med, men vi markedsfører oss mot de yngre. De som fortsatt går på skole, sier Harald Ødegaard og Johannes Bakken i Blue Elite E-Sports.

God lagånd

Bakken og Ødegaard sier hovedgrunnen til at de satser på spillkvelder i stedet for bare større turneringer, er at de ønsker å fronte god lagånd.

-Vi ønsker å fremme god lagånd, og få ungdommen inn på det med å konkurrere i dataspill. Vi ønsker å vise ungdom at det er et stort miljø, og at det er mulig å bli profesjonell atlet i dataspill. Og Ikke minst er det morsomt da, smiler de.

Bakken og Ødegaard mener det er godt å ha et nettverk rundt spillinga.

– Det blir mer sosialt og inkluderende, enn om du sitter hjemme alene og spiller. Vi som driver med dette, brenner for spilling som sport. Vi er gamere og følger med på e-post rundt om i verden, sier de.

Spillet

På spillkvelden fredag er det spillet «Rocket League» som skal spilles.

– Det er basert ut fra ei fotballbane. Spillerne er erstattet med biler, og poenget er å score mål. Dette passer for alle. Du trenger ikke å kunne spillet fra før for å være med. Det er enkelt å lære, sier Ødegaard.

Blir mer etter hvert

Josten sier at tanken er å få til flere ting i samarbeid med Blue Elite E-Sports etter hvert.

– Vi vil utvikle det litt videre etter hvert, som et tilbud til ungdom, sier Josten.

Artikkeltags