Lensmannen om mekkeklubben: – Et positivt tilbud

Klare for åpning: Arne Bergum (f.v.) Eileen Hedlund, Tim Robin Tullut, Runar Tullut, Benjamin Ekren, Geir Ekren og Ruben Hedlund.

Klare for åpning: Arne Bergum (f.v.) Eileen Hedlund, Tim Robin Tullut, Runar Tullut, Benjamin Ekren, Geir Ekren og Ruben Hedlund.

Artikkelen er over 1 år gammel

Førstkommende lørdag er det offisiell åpning av Otta mekkeklubb.

DEL

Mekkeklubben har lagt ned utallige dugnadstimer for å pusse opp klubblokalene i Øya-området. Førstkommende lørdag åpner de dørene for første gang.

– Vi ser fram til åpningen og håper å kunne rekruttere nye medlemmer, sier styremedlem Geir Ekren i Otta mekkeklubb. Selve åpningen vil skje i klubblokalene klokken 11.00 lørdag. Deretter blir det åpent hus fram til klokken 14.00.

– Vi er kontakt med flere aktører som vi håper vil delta under åpningen, sier Ekren.

Bredere tilbud

Mekkeklubben skal først og fremst være et samlingssted for mekkeinteressert ungdom mellom 15 og 18 år. Tilbudet er rusfritt, og legger opp til at ungdom kan drive med egne prosjekter og lære seg gode verkstedvaner. Ekren er klar på at denne typen tilbud for ungdom har vært en mangelvare i kommunen. Det var på bakgrunn av dette at han sammen med andre styremedlemmer tok initiativet til å etablere mekkeklubben.

– Nå håper vi at flere får opp øynene for tilbudet og vil melde seg inn, sier Ekren. Han opplyser at det nå går ut invitasjon til flere aktører om å delta på åpningen lørdag. Mekkeklubben ønsker å ha et tett samarbeid med blant andre politiet. Lensmann for Nord-Gudbrandsdal lensmannsdistrikt, Erik Trønnes, mener mekkeklubben er et positivt tilbud for ungdom som deler denne interessen.

– Det er en positiv måte å engasjere ungdom på. Dessuten er det bra at ungdom nå får et bredere tilbud, sier Trønnes.

Lensmann Erik Trønnes er positiv til etableirngen av Otta mekkeklubb.

Lensmann Erik Trønnes er positiv til etableirngen av Otta mekkeklubb. Foto:

 

Starter opp for fullt

Den offisielle åpningen lørdag markerer starten for Otta mekkeklubb. Hittil har det vært mest fokus på å pusse opp og tilpasse klubblokalene.

– Nå er det siste finpuss før selve åpningen, deretter kan vi endelig starte opp for fullt, sier Ekren. Mekkeklubben skal være et lavterskeltilbud, og er helt kostnadsfritt. Tanken er at klubben skal ha tre samlingskvelder i uka. Målet er også å kunne arrangere kurs og delta på ulike arrangementer på sikt. Ungdomsmedarbeider i Sel, Arne Bergum har tidligere uttalt at mekkeklubben kom som sendt fra himmelen, og at dette er et viktig initiativ ettersom flere ungdommer i kommunen nå får et fritidstilbud.

Artikkeltags