Banksjef: - Vi skal bygge framtidens regnskapshus i Gudbrandsdalen

Banksjef Per Ivar Kleiven og assisterende banksjef Trond Slåen i Sparebank 1 Gudbrandsdal.

Banksjef Per Ivar Kleiven og assisterende banksjef Trond Slåen i Sparebank 1 Gudbrandsdal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SpareBank 1 Gudbrandsdal kjøper seg inn i SpareBank 1 Regnskapshuset SMN og blir medeier i landets nest største regnskapsaktør.

DEL

Det melder Sparebank 1 Gudbrandsdal i en pressemelding torsdag ettermiddag.

- Banken ønsker at næringslivet i Gudbrandsdal skal ha best mulige forutsetninger for å lykkes. Vi er selv en del av regionen og er avhengige av et voksende og solid næringsliv, sier administrerende banksjef i SpareBank 1 Gudbrandsdal, Per Ivar Kleiven.

Banksjefen opplever et økende behov blant lokale bedriftskunder for morgendagens økonomitjenester. – Teknologiutvikling og sentraliseringstrekk gjør det utfordrende for små og mellomstore bedrifter å få bistand på dette, derfor er det viktig å sikre at det finnes god økonomikompetanse lokalt i Gudbrandsdalen. Gjennom kjøpet sørger vi for at bedriftskundene våre får tilgang til et utvidet og komplett tjenestetilbud på området, forteller han.

Vil satse stort

- Med SpareBank 1 Gudbrandsdal med på laget sier det seg selv at vi ønsker å satse sterkt i dalføret sier administrerende direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset, Jon Havdal i pressemeldingen og fortsetter:

– Fra før har vi et kontor på Lillehammer, men vår styrke er å være nær kundene. Derfor vil vi etablere oss flere plasser i Gudbrandsdalen, og det langsiktige målet er å få på plass 70-100 økonomer i regionen, forteller han.

SpareBank 1 Gudbrandsdal kjøper 4,62% av aksjene i SpareBank 1 Regnskapshuset SMN. De andre eierne er SpareBank 1 SMN (90,76%) og SpareBank 1 Søre Sunnmøre (4,62%). SpareBank 1 Regnskapshuset har rundt 450 ansatte fordelt på 40 kontorsteder og betjener 10.000 kunder i Trøndelag, Møre og Romsdal og Lillehammer.

Artikkeltags