1,5 millioner til «Gyldne Måltidsøyeblikk» i 2019

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er satt av 1,5 millioner kroner til «Gylne Måltidsøyeblikk» i 2019. Nye inspirasjonsdager om mat for eldre, og et matgledekorps, er blant tiltakene som er planlagt.

DEL

Prosjektet «Gylne Måltidsøyeblikk» arrangeres for femte gang i år. Målet er å øke mat- og måltidsglede og bedre ernæring for eldre som bor på institusjon, og for dem som bor hjemme. Måltidsglede er en av satsingsområdene i meldingen Leve hele livet. Mat for eldre inkluderes også i arbeidet med å utvikle Matnasjonen Norge. Det melder Landbruks- og matdepartementet.

Bedre trivsel og helse

I en pressemelding sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad at eldre skal ha et verdig mattilbud.

– God matomsorg reduserer underernæring og medisinbruk og bidrar til å gi bedre helse og trivsel. I år setter vi derfor i gang flere tiltak, gjennom prosjektet «Gylne Måltidsøyeblikk», som bidrar til å bedre mattilbudet for eldre, sier Bollestad i pressemeldingen.

Matgledekorps

I 2018 ble «Matgledekorpset i Innlandet» opprettet. Matgledekorpset skal besøke institusjoner for å gi veiledning, tips og inspirasjon om hvordan mattilbudet til eldre kan bli bedret. Matgledekorpset i Innlandet er et pilotprosjekt, men kan allerede vise til gode tilbakemeldinger og et stort engasjement. Flere kommuner står allerede på venteliste for å få besøk. Alle kommuner og institusjoner i Innlandet kan melde sin interesse for besøk.

– Matgledekorpset er et prosjekt jeg har stor tro på. I 2019 vil korpset også arrangere kurs, og utvikle informasjonsmateriell til kommunene, sier Bollestad i pressemeldingen.

Artikkeltags