Over 1500 husstander får bredbånd i Gudbrandsdalen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Oppland fylkeskommune satser stort på utbygging av bredbånd og bevilget 22,4 millioner kroner i fjor. Da bretta gudbrandsdalskommunene opp ermene og satte av 11,2 millioner kroner selv.

DEL

–Dette må vi matche, og vi lover derfor ytterligere 10 millioner kroner til bredbånd i Oppland, sier fylkespolitikerne.

Det var i utgangspunktet satt av 22,4 millioner kroner til utbygging av bredbånd i Oppland.

Fordelingen ble slik at fylkeskommunen kunne sette av over sju millioner kroner til Gudbrandsdalen. Nå vil fylkespolitikerne øke beløpet ytterligere for å kunne bygge ut mer.

- Da vi så engasjementet for utbygging av bredbånd i Gudbrandsdalen skjønte vi at her måtte vi bidra med mer. Vi øker satsinga og legger derfor til sammen 11,2 millioner kroner på bordet til bredbåndsutbygging i Gudbrandsdalen, og vi matcher dermed kommunene krone for krone, sier Even Aleksander Hagen, fylkesordfører i Oppland.

Med bredbåndsatsinga til fylkeskommunen vil rundt 1500 nye husstander få tilgang på høyhastighetsbredbånd bare i Gudbrandsdalen. Oppland har en lav dekning på bredbånd, og selv om regjeringa er tydelig på målet med 90 prosent dekning i Norge, er ikke det nødvendigvis gode nyheter i Oppland.

- Vi i Oppland blir oversett av regjeringa når det gjelder satsting på bredbånd. Bredbånd er i dag like viktig som all annen infrastruktur som strøm, vann og kloakk. Vi trenger alle å få ta del i den digitale utviklinga, og vi legger derfor på ytterligere fire millioner kroner til Gudbrandsdalen. Vi bruker nå tre ganger så mye penger som staten på dette, sier Kjersti Bjørnstad, komitéleder næring, miljø og klima i Oppland.

Artikkeltags