(Gudbrandsdølen Dagningen)

Miljøet rundt Ottadalen sykkelklubb har økt og økt. Det har interessen for sykkelsporten også. Knapt noen lag i distriktet har de siste årene etablert slik interesse for en idrettsgrein som sykkelentusiastene. Norddølene har fått med seg gode sykkelvenner fra andre distrikter og dannet to forskjellige lag. Nå går de løs på årets tøffeste oppgaver.

En treningstur

Vi møtte rytterne under siste treningssamling før Mjøsa Rundt og Den store styrkeprøven. Tore Sundero kunne fortelle at de denne dagen skulle gjennomføre en kortere treningstur. For sykkelrytterne er det sånn cirka 10 mil. De startet ved Ottahallen, syklet til Sjoa og opp Heidal til Randsverk, før de returnerte til Otta via Vågå.

To ritt

Sundero forteller at de under helgens ritt, Mjøsa rundt, skal stille med ett lag. Sammen skal de hjelpe hverandre fram gjennom cirka 27 tøffe mil. Om 14 dager er det klart for nye utfordringer. Da står den store styrkeprøven for tur. Til dette rittet stiller dølene to lag. Ett lag på cirka 20 personer skal sykle hele distansen fra Trondheim til Oslo. Det andre laget sykler strekningen Lillehammer–Oslo. I år er det to kvinnelige ryttere med som debutanter på lagene.