– Etter to avlysninger av oppsetningen Rock of Ages var vi veldig usikre på om vi ville gå i gang med et 3. forsøk. Da kom jeg på ideen om å heller sette opp en konsertversjon – og navnet kom nesten av seg selv – «ALT OSS ROCK», sier Kristin Haave, prosjektleder for Ungdomsmusikalen, i en pressemelding.

– Skal få utfordringer i fleng

Haave forteller at de plukket flere av låtene som var med i Rock of Ages.

Rettighetshaver satte en stopper for å bruke musikkarrangementene fra musikalen, men arrangørene har fått tillatelse til fra TONO til å lage noe eget ut av originalversjonene.

– Vi skal ha med dansere, kor, solister og fullt band. Ungdommene skal få utfordringer i fleng, sier Haave.

Det blir fem øvingshelger, en oppkjøringsuke før premieren den 25. mars, og etter det blir det sju forestillinger i Otta kulturhus.

Nå planlegger også ungdomsmusikalen å reise ut med en forestilling igjen. Dette skjer i Maihaugsalen 3. april.

– Ungdommene har mye å glede seg til, sier Haave.

Rock fra 80-tallet

Teamet som skal lage konsertoppsetningen sammen med ungdommene kommer alle opprinnelig fra Nord-Gudbrandsdalen, med ett unntak, og er tidligere musikaldeltakere. Anne Bryhn er regissør og kunstnerisk leder, Sigurd Nermoen er bandleder og instruktør, Silje Olava Bakken er koreograf og danseinstruktør, Eldri Tofte er solistinstruktør og Pål Svindland er korinstruktør. Ulf Erlend Haave har lyddesign og Jostein Kjorstad står for lysdesign. Live Visdal er inspisient.

– Det blir en fest av en konsert der ungdommene skal få bryne seg på flere av de mest kjente låtene fra seint 80- tall av Twisted Sister, Def Leppard, Guns N'Roses, Foreigner for å nevne noen, sier Haave i pressemeldingen.