Kulturskole og prioriteringer

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerEtter at det ble kjent at Vågå kommune må kutte 15-18 stillinger, er det kommet til dels sterke motforestillinger mot at dette skal føre til reduksjon av tilbudet i kulturskolen.

At de som har sitt levebrød innenfor kultur, enten innenfor kulturskolen eller andre offentlig finansierte kulturtiltak, er imot en reduksjon er ikke vanskelig å forstå, og det engasjementet som er for kultur må en verdsette.

Jeg har unger som har benyttet og benytter seg av tilbudet i kulturskolen, og både de, og jeg som forelder har hatt stor glede av dette. Kulturskolen er et flott tilbud som gir muligheter utover tradisjonell lokal kulturutfoldelse, og har vært et verdifullt tilskudd til et allerede rikt kulturliv i Vågå.

Så må det tas vanskelige valg.

Jeg har også foreldre som var, og er, brukere av pleie og omsorgstilbudet i Vågå kommune. Jeg ser den enorme innsatsen de ansatte i helse, pleie og omsorg legger ned for å forsøke å gi de eldre et respektabelt liv, ofte utover det en kan forvente og utover det et stramt budsjett tilsier.

For min del er valget enkelt: Jeg ønsker å prioritere at våre eldre, og de som bygget grunnlaget for den velstand vi har i dag, skal få en god og verdig alderdom. Dette framfor at våre barn skal få den luksus det tross alt er å kunne få gå på kulturskole for å finne fram til egen kreativitet. Da får det heller være opp til resten av oss å jobbe for at det sterke kulturengasjementet i Vågå overlever, slik det og gjorde før vi fikk kulturskole.

Det er lett å rope høyt til fordel for kulturskolen, men det kan neimen ikke være lett for de som skal kutte 15-18 stillinger i en liten kommune som Vågå, og som blir upopulære uansett hva de måtte foreslå av tiltak.

Artikkeltags