Skolemat i Sel-skolene

Av
DEL

LeserbrevEn fersk forskningsrapport fra Universitetet i Agder dokumenterer at et skolemåltid om dagen virker sosialt utjevnende og bedrer læringsmiljøet. Flere kommuner og fylkeskommuner har innført gratis skolemåltid. Nå er det på tide at vi ser på dette også i Sel kommune.

Mette barn lærer mer og forstyrrer mindre. Samling rundt et felles måltid med brød, pålegg, frukt og grønsaker er sosialt. Dette er erfaringer vi har de gangene vi har hatt felles måltider i Sel-skolene. Innføring av skolemåltid kan derfor også begrunnes i et folkehelse-perspektiv. Det vil være bra for både kropp og sjel for den enkelte eleven og for det sosiale miljøet i klassa og på skolen. Sel Arbeiderparti går til valg på at vi skal starte innføring av et skolemåltid i neste 4- årsperiode. Dette vil kreve ekstra ressurser. Vi må starte innføring og gradvis utvide ordninga til å omfatte alle elever. Vi må se på muligheten for samarbeid med frivillig sektor og bruke skolemåltidet som arena for personer som trenger arbeidspraksis og aktivisering. Kommune- Norge må utfordre regjeringa til et spleiselag. Regjeringa Solberg fjernet i 2013 det øremerka tilskuddet til skolefrukt. Nå må staten gjeninnføre tilskudd som kan medfinansiere et enkelt skolemåltid med sunn mat.

Er ikke dette et foreldreansvar ? Jo, ideelt sett er det det. Men vi må forholde oss til at ikke alle elever spiser frokost eller har med matpakke. Slik er virkeligheten. Da er det viktig at vi i fellesskap tar tak i dette. De fleste land i Europa har for lengst innført skolemåltid. Nå må vi følge etter.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags