Gang – og sykkelvei til Selsvatnet

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde Foto:

Av
DEL

Leserbrev

Selsvatnet – Sel kommunes egen badeperle, har også denne sommeren vært flittig besøkt. Selsvatnet er den eneste kommunalt tilrettelagte badeplass i Sel kommune. På varme og solfylte sommerdager møter du badeglade selværer og familier fra hele Sel kommune. Noen sykler helt fra Otta for å ta seg en dukkert .

På Sel har vi tatt eierskap til badeplassen som ikke minst tidligere varaordfører Anita Sletten Nuvstad skal ha en god del av æren for kom på plass. Vi er stolte av badeplassen og passer på at den blir holdt godt vedlike. Men vi er bekymret for trafikksikkerheten til de myke trafikantene mellom Sel og Selsvatnet. Etter at veistandarden over Vågåruste ble oppgradert for en del år tilbake, har trafikken bare økt og økt. Her snakker vi om både vanlige personbiler og tungtransport som suser forbi i 80 km/t, når fartsgrensen overholdes. Dette er en smal vei hvor det er plass til en bil på hver side av veien, og ikke stort mer enn dette. Langs denne veien er det våre barn ferdes på sykkel, eller til fots, for å få seg en dukkert i sommervarmen. Dette er risikosport som våre barn fortjener å slippe.

Sel Arbeiderparti har i mange år presset på for at fylkeskommunen skal prioritere gang- og sykkelvei mellom Sel og Selsvatnet. Vi har dette prosjektet med i valgprogrammet vårt også for neste periode. Som listekandidater for Sel Arbeiderparti skal vi nå jobbe enda hardere for at en gang- og sykkelvei mellom Sel og Selsvatnet kommer på plass. De 4 toppkandidatene for nye Innlandet Arbeiderparti er tidligere i sommer orientert om denne problematikken. Fylkesordførerkandidat Even Aleksander Hagen besøkte derfor Selsvatnet forrige måned. Fylkesvei-programmet skal neste gang revideres i 2021. Vi skal sørge for å minne våre fylkespolitikere om denne saken i tiden fram mot dette.

Vi merker oss at Sel og Heidal Senterparti går til valg under parolen «for hele Sel kommune». I valgprogrammet omtales tiltak i flere deler av kommunen, blant annet gang- og sykkelvei i Heidal. Men grenda vår, Sel, er ikke nevnt.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags