Det sier Marte Fallingen Stadeløkken og Eva Sriubaite, henholdsvis fra Skjåk og Dombås. De representerte Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule under Innlandsmesterskapet i helsearbeiderfag.

– Jeg føler at det gikk bra. Jeg sitter igjen med en god følelse. Vi glemte noe, men dette påpekte vi selv like etterpå til dommerne, sier Stadeløkken.

Sriubaite sier seg enig.

Følelsen de hadde etter generalprøven var derimot ikke fullt så god.

– Vi hadde generalprøve i går foran klassen, og den gikk skikkelig dårlig. Det var mye læring i det da, ler de.

Oppgaven

Stadeløkken og Sriubaite forteller at casen de hadde fått var en pasient som hadde hatt hjerneslag og som var lam på høyre side av kroppen. Pasienten var deprimert, hadde problemer med å svelge, høyt blodtrykk og trengte veiledning om sunn mat.

Oppgaven dreide seg rundt kveldsstellet og kveldsmaten. Elevene hadde 20 minutter til å gjennomføre oppgaven, og så var det en utspørring i etterkant.

– Det er nervepirrende, sier Stadeløkken.

Mens hun har vært nervøs noen dager i forkant av mesterskapet, hadde Sriubaite gledet seg i forkant.

– Men jeg kjente på nervøsiteten rett før jeg skulle gå inn og begynte tenke på alle som satt i salen og dommerne, sier hun.

– God trening

Innlandsmesterskapet i helsearbeiderfag ble denne gang arrangert på Otta, og elever, lærere og dommere var samlet i Otta kulturhus.

Mesterskapet er for Vg2-elever i helsearbeiderfag, og i år var tre lag påmeldt. Et lag fra Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule, et lag fra Gjøvik videregående skole og et fra Storhamar videregående skole.

Den som vinner går videre til norgesmesterskapet.

– Alle har fått samme oppgave, og så handler det om å løse den best mulig. Dette er egentlig forberedelse til eksamen, men er også forberedelse til lærlingtid og arbeidsliv. Det er praksisnært og en god læringsform. Det er rett og slett god trening, sier faglærer Liss Gravdal.

I tillegg til lagene fikk alle elevene på helsearbeiderfag utdelt oppgaven. Elevene fikk oppgaven for to uker siden, men i mellomtiden har det vært vinterferie.

I dommerpanelet var en sykepleier, en andreårslærling og en representant fra prøvenemnda.