Mann siktet for brudd på karanteneregler

Mandag 23. mars ble en person i Kongsvinger siktet for brudd på karanteneregler. Vedkommende er ilagt et forelegg på 20 000 kroner, eller fengsel i 15 dager.

DEL


Det skriver politiet i en pressemelding.

Siktede er for tiden pålagt karantene etter å ha vært på ferie i Tyrkia. Lørdag 21. mars 2020 var siktede på en fest hvor det var samlet flere mennesker. Siktede fikk først et muntlig pålegg fra politi om å forlate festen, holde seg hjemme og ikke oppsøke andre personer. Når politiet flere timer senere på nytt oppsøkte festen, oppholdt siktede seg fortsatt på adressen.

Innlandet politidistrikt skrev 23. mars 2020 et forelegg på 20.000,- til siktede for brudd på forskrift av 13. mars 2020 nr. 287 (brudd på karanteneregler ved ankomst til Norge). Botens størrelse er i tråd med hva Riksadvokaten mener er riktig utgangspunkt for disse overtredelsene.

- Innlandet politidistrikt følger opp Riksadvokatens retningslinjer for brudd på karantene og isolasjon. Vi oppfordrer til alle til å overholde de reglene som myndighetene har fastsatt, uttaler påtaleleder Johan Martin Welhaven i Innlandet politidistrikt.

Innlandet politidistrikt etterforsker også en sak hvor en vekter på et kjøpesenter i Kongsvinger opplevde at en mann kom mot ham og med vilje hostet ham rett i ansiktet. Vekteren meldte fra til politiet, men da politiet kom til stedet, var mannen forsvunnet. Politiet har opplysninger som kan føre fram til vedkommende.

I forrige uke hadde politidistriktet en sak med en person som ble anmeldt for å ha hostet mot en ansatt på et legekontor på Innlandet, samtidig som han ga uttrykk for at han hadde 100 % koronasmitte. Vedkommende ble pågrepet av politiet etter å ha forlatt kontoret. Han vedtok et forelegg på 10 000 kroner for overtredelse av straffeloven § 187. I dette tilfellet ble ikke de nye reglene i smittevernloven anvendt.

Artikkeltags