– Vi ønsker å takke alle som stilte opp som bøssebærere, alle som har stilt opp og sørget for skyss, alle som bidratt- både private og bedrifter, skolen som har latt oss bruke skolelokalene etter skoletid og sponset oss med pizza – og banken som hjelper oss, sier Karoline Brustuen Rundsveen, PR-ansvarlig ved den videregående skolen i forbindelse med årets aksjon.

Godt tatt imot

Russen ved den videregående skolen på Otta er en av 29 skoler i Oppland som gjør en innsats i forbindelse med årets Krafttak mot kreft.

Rundsveen forteller at de har vervet bøssebærere på skolen.

– Det gikk litt trått i starten, men så løsnet det. Flertallet av elevene har stilt opp. Vi synes dette er såpass viktig at elevene bør anse det nesten som obligatorisk, mener Rundsveen.

Bøssebærerne var ute og gikk torsdag 14. mars.

– Vi ble godt tatt imot som bøssebærere. Folk blir glade når vi kommer. Mange steder sto folk klare med penger. Og noen ble bedt inn på småkaker, forteller noen av bøssebærerne.

En viktig sak

Rundsveen sier pengene går til en viktig sak. I årets aksjon samles det inn penger til forskning for at flere skal overleve kreftformene som i dag har høy dødelighet, samt at de som rammes skal få gode tilbud og oppfølging.

– Det er en viktig sak. Jeg vil tro at mange av oss er berørte av det, enten i familie eller at vi kjenner noen, sier bøssebærerne

Russepressient Martin Leirflaten peker på at Kreftforeningen er en veldig redelig organisasjon.

– Det merker en på folk. Mange er berørt av kreft på en eller annen måte, og derfor ønsker folk å støtte aksjonen. Det er godt å kjenne på at man bidrar til en god sak, sier Leirflaten.

Rundsveen forteller at de hadde bøssebærere ute i Sel kommune, i Vågå, i Lom og på Vinstra. Etterpå samlet elevene seg på skolen.

– Folk satt på skolen lenge og pratet, og hadde det sosialt, sier Rundsveen.

De er spente på hvor mye som er samlet inn i årets aksjon. Så langt er det kommet inn 10.500 kroner på vipps, og rundt 7.500 kroner på digital innsamling. Den pågår til 1. april.