Førstkommende tirsdag er det premiere på russerevyen «Klar til avgang» i Utgard fleirbrukshus i Lom.

– Dette kan ikke folk gå glipp av, fastslår russepresident Sebastian Schakenda. Sammen med 26 medelever har han jobbet iherdig med revyen siden september i fjor. Nå nærmer premieren seg med stormskritt.

– Vi er i rute, forsikrer revysjef Ilse Munch Lindvig.

Fikk Skjåk-hjelp

Russen har skrevet majoriteten av revymaterialet selv.

– For oss har det vært viktig at det ikke skal bli for internt. Hvem som helst skal kunne komme på revyen og skjønne humoren, sier revysjefen. Russen har med seg Endre Skjåk som regissør, sistnevnte har også bidratt med noe av revymaterialet.

– Hva kan publikum vente seg?

– En «jælma» artig revy, sier Schakenda.

– Det blir en variert revy. Det blir sketsjer, sang, dans og musikk, legger Munch Lindvig til.

Setter flyplass på dagsorden

Det er delte meninger om hvorvidt man skal satse på en flyplass på Tolstadåsen. Det har også Lomsrussen bitt seg merke i.

– Det falt seg naturlig at flyplassaken ble en rød tråd gjennom hele forestillingen, sier hun. Revysjefen forsikrer at russen ikke tar stilling til selve flyplassplanene i forestillingen.

Varsler parodier

Lomsrussen lover også noen få parodier i løpet av forestillingen.

– Uten å avsløre for mye, kan vi fortelle at Jehans Storvik vil dukke opp på scenen. Det vil også dukke opp noen lokalpolitikere, sier Schakenda. Og interessen for russerevyen i Lom er stor, uten tvil. I skrivende stund er det solgt 550 billetter. Premieren er allerede så godt som utsolgt.

– Det tyder bra. Vi er veldig glade for at så mange har kjøpt billetter, sier revysjefen. Det er lagt opp til totalt fem forestillinger.

– Nå starter den intensive øvingsperioden. Nå er det bare tiden og vegen, sier russepresidenten.

– Jeg tror folk kommer til å like revyen, og jeg tror det kommer godt fram at vi har koset oss veldig når vi har jobbet med materialet, avslutter revysjefen.