Tusen takk for at dere orker, vil og kan!

N-games: samla over 400 unge norddøler

N-games: samla over 400 unge norddøler Foto:

Av
DEL

Leserbrev6 kommuner, 4 unge voksne, 36 fredager med til sammen over 200 timer, 740 mil i bil, Over 400 unger, Gamingiver i sosiale omgivelser, Et genuint ønske om å bidra med noe til barn og ungdom i norddalen.

Blue Elite Esports. I nesten et år har Vetle, Harald, Johannes, Joakim og resten av Blue Elite Esports kjørt hit og dit, fjell og dal, i vårt distrikt, for å organisere digitale spillkvelder i bibliotekene våre. Biler lastet med utstyr har blitt fylt, tømt, og fylt igjen. Det være seg Otta, Skjåk, Lesjaskog og alle de andre steder i norddalen, - alle barn og unge i kommunene har fått det samme tilbudet. Det har vært flere mål med dette opplegget, men to ting har vært viktig for ungene; det sosiale, OG at det var mulig å kvalifisere seg til finalen de gjennom hele året bare har hørt rykter om.

Blue Elite Esports består av unge mennesker som er i studier, kanskje akkurat startet familieliv, jobber og skal ha et sosialt liv med venner og egne interesser. Og disse gutta og jentene har satt av hver eneste fredag i 36 uker for å gi et tilbud til dine og våre barn. Å få lov til å se engasjementet deres, hvordan de samspiller med ungene, tar dem på alvor og tilrettelegger for at de skal få en best mulig opplevelse, ja det er en sjelden opplevelse. Med støtte fra Nasjonalbiblioteket, Regionrådet for Nord-Gudbrandsdal, DNB Sparebankstiftelsen, Sparebank 1 Gudbrandsdalen, Sparebank 1 Lom og Skjåk, Cirkel K Otta og Thon Hotel Otta har de hatt noe midler til å gjennomføre dette i samarbeid med oss i bibliotekene i Nord-Gudbrandsdal, men det aller, aller meste er drevet av engasjement og frivillighet fra de i Blue Elite Esports.

Hver fredag har to deltakere fra det gjeldende bibliotek gått direkte videre til sluttspillet finaledagen. Det ble til slutt 65 stykker. Vi bibliotekarer fikk stadig flere spørsmål fra spente barn og ungdom, vi visste datoen, at det fra morgenen var mulighet for å kvalifisere seg for alle de som ikke kom direkte videre, og at dagen ellers ville bli fylt med mye ulike slags spill som alle fikk mulighet til å prøve, men ellers visste vi ikke så mye. Og, det er bare å bukke, neie, juble og applaudere! I over en uke hadde Blue Elite Esports snekret, malt, sprayet, og vi vet ikke hva… Og laget en helt ekte, skikkelig, fantastisk gamingfinalescene! Igjen, de tar det på alvor, og gjør det skikkelig! Som frivillig fra biblioteket denne dagen var det ordet «imponerende» som ble brukt flest ganger.. Igjen og igjen. Det var «greenrom», konkurranser, muligheter til å teste ut haugevis med spill, treffe nye folk. Det var middag og kvelds, og, det var unge folk overalt i sorte t-shirts som var der for deltakerne.

Imponerende var også at det var foreldre som var der sammen med ungene sine hele dagen, fra tidlig morgen til seine kvelden. Noen unger og foreldre var der til og med hele dagen, selv om de ikke kom videre til sluttspillet, da koste de seg heller med alle de andre spillene de hadde mulighet til å teste. Kl.15 startet sluttspillene, på den enorme scenen, hvor lagene høytidelig kom ut mens de ble presentert. Og, hver eneste runde ble kommentert av en hemmelig stemme, som til slutt viste seg å være en av norges beste innen Rocket Leauge!

Det ble noen tårer, som jo hører med når du ryker ut av spillet etter timer med oppladning og høyt energinivå, men det store bildet var: strålende blide, ivrige, etter hvert svette og litt slitne, og flotte unger som var med å gjøre denne finaledagen så bra.

TUSEN TAKK BLUE ELITE ESPORTS, for at dere orker, vil og kan! Dere er unike forbilder som vi håper kommuner, fylkeskommuner og de enkelte bibliotek ser den store nytten av. Heia! Og lykke til videre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags