- Det er mange kunder som har vært med oss i 20 år. Vi hadde ikke vært her uten dem, sier eier og daglig leder Magny Grethe Lien.

Samtidig er det mange kunder som ikke er fra Otta som jevnlig er innom butikken.

– Mange kommer innom når de reiser forbi Otta. Vi har mange koselige kunder fra hele Ottadalen og Gudbrandsdalen. Mange kommer fra Oppdal, Stryn, Åndalsnes og andre plasser på andre siden av fjellet. Det er like artig hver gang. Her om dagen hadde vi en kunde fra Fredrikstad. Det er også mye hyttefolk innom og dem er vi veldig avhengig av, forteller Stine Merete Lindviksmoen.

Stabilt arbeidsmiljø

Lien har vært eier og daglig leder siden oppstarten.

Lindviksmoen har også vært med siden begynnelsen og Kjersti Nystuen Sveen har arbeidet i butikken i 10 år.

Britt-Elise Vang er lærling og det nyeste tilskuddet. I tillegg har Lene V to ekstrahjelper som har vært i butikken lenge.

– Det er et stabilt og godt miljø her, og vi trives veldig godt i lag, sier de.

Og at de trives på jobb er det liten tvil om.

– Det er noe nytt som skjer hele tiden. Nye sesonger og nye farger. Vi møter mye folk, både nye og gamle, og vi gir oss ikke før kundene er fornøyde. Også er det godt arbeidsmiljø.

Store endringer i bransjen

Da Lene V åpnet på Otta var butikken en del av en større kjede. Den ble oppløst i 2011, men butikken på Otta fikk fortsette med samme navn. De bruker også fremdeles mange av de samme selgerne.

Likevel har mye endret seg siden oppstarten.

– Ting går fortere nå og det er et tøffere marked med store kjeder og netthandel. Samtidig ser vi at folk vil ha mer spesielt og kanskje søker vekk fra de store kjedene, så på en annen side er det kanskje enklere også.

Siden Lene V Otta nå står på egne bein må de også ordne alt på egen hånd. Som alt av annonsering i sosiale medier.

Det startet med en kjede som få hadde hørt om, og som vokste mye på få år.

– Det var kjempeartig. Mange flinke folk, mye å lære og et konsept som passet damer. Lene V var den første kjeden som ikke var store som hadde reklame på tv, forteller Lien og legger til at det er fordeler med både å være i en kjede og å stå for seg selv.

Både sentrumsbutikk og senterbutikk

Butikken åpnet før Amfi Otta ble bygd ut og ble større, og flyttet lokaler ved nyåpningen av senteret. Når nye Johan Nygårdsgate åpnet fikk de også dør ut mot gata.

– Vi er veldig heldige med at vi fikk ei så fin gate utenfor. Det ble mye lysere inne her, og nå er vi både en sentrumsbutikk og en senterbutikk.

Mange av de faste kundene fremdeles går inn gjennom senteret, men gjengen på Lene V forteller av mange turister kommer inn sentrumsinngangen.

Artikkelen er skrevet før koronautbruddet. Jubileet skulle egentlig markeres med en skikkelig feiring før påske, men feiringen er utsatt. Gjengen på Lene V håper kundene vil være med å feire når hverdagen er tilbake til normalen.