– Det var en forholdsvis tung dag med tanke på trening. Jeg hadde hatt ei økt tidligere på dagen, og følte meg litt tung i kroppen etter det, forteller Jonas Bakken Løkken om 16. november. Dagen han satte rekorden.

Slo personlig rekord med tre minutter

I ukedagene trener Løkken to ganger om dagen, og denne dagen drøyde han dagens andre trening så lenge som mulig. Han kom seg til treningssenteret, Aktiv Otta, ved 20-tiden den kvelden.

– Jeg kom meg dit, og merket etter en stund at jeg følte meg mer pigg enn på lenge, sier han selv.

Og det ga resultater. Løkken slo sin personlige rekord med over 3 minutter. Tida han klokka inn på var 45 minutter og 10,8 sekunder.

Målet var å sette ny personlig rekord, og Løkken var strålende fornøyd med å ha slått den med over 3 minutter.

Hjelper på motivasjonen

Løkken forteller til Norddalen at han ikke vet om han tenkte noe mer utover det akkurat da, men sendte inn resultatet til Concept 2 som fører liste over de beste resultatene.

Det viste seg at ingen i hans klasse hadde vært like rask på 10.000 på stakemaskin. Verdensrekorden er verifisert og offisiell.

– Jeg fokuserer på at jeg selv skal ha framgang, og på å holde motivasjonen oppe. Det hjelper helt klart på motivasjonen når man ser at tida på stakemaskinen går ned. Der er forholdene også like hele tiden, utdyper han.

Satser videre

Løkken satser innen langrennspigging, men i år har han ingen skirenn å se fram mot. Men, han skal klare å få noen timer langrennspigging likevel.

– Man må legge en plan ut ifra forutsetningene. Jeg har fått god hjelp fra min personlige trener til å legge opplegg.

Planen videre er å fortsette å trene like hardt.

Satser for fullt på pigging: – Ambisjon om landslaget