Innbruddet og hærverket ved skolene skal ha skjedd i tidsrommet fra og med kvelden 26. mars til morgenen 29. mars, og ble oppdaget av renholder/vaktmester.

I samme tidsrom er det også utført hærverk på gangbrua mellom Nyhusom og Øya.

Under etterforskning

Saken er under etterforskning av politiet. Det er også tidligere begått hærverk ved skolene på Otta, senest i februar i år, og politiet ser alvorlig på saken.

- Vi må se alvorlig på det og prioritere det når det er gjentakende. Vi ønsker tips fra publikum, hvis noen vet noe eller har vært i området i aktuelt tidsrom, sier etterforskningsleder Kristian Plassen ved politiet i Nord-Gudbrandsdal.

Politiet har tatt åstedsundersøkelse og kommer til å følge opp med patruljering i de aktuelle områdene i helger og på kvelder når de har ressurser til det.

Knust rute og brutt opp dør

Ifølge anmeldelsen er det på Nyhusom blitt knust en rute på baksiden av bygget, og inne på gulvet er det funnet en stein som er anslått til å veie rundt tre kilo. Gulvet inne er skadet.

På avdeling sentrum er ei dør fra trapperom og inn til gymsalen brutt opp, pluss at det ble funnet et åpent vindu lenger sør på bygget der rømningsstigen går ned. I tillegg er et speil tatt med fra herregarderoben i kjelleren og knust ute på gårdsplassen.

Vedlikeholdsleder i Sel kommune, Jon Leirflaten, forteller til Norddalen at politiet ble varslet med en gang etter at hendelsen ved Nyhusom ble oppdaget, og at da de var ferdige ved Nyhusom ringte de fra barneskolen i sentrum og varslet at det var oppdaget hærverk der også.

- Det er kjeitt og frustrerende at det skjer hærverk stadig vekk. Det er også kostbart å stelle det istand igjen, sier han.

Leirflaten forteller at kommunen anmelder alle forhold med hærverk på kommunale bygg.

Ni iPader borte

Etter at lærerne kom tilbake fra påskeferie er det oppdaget flere forhold, i tillegg til det ovennevnte.

Det ble oppdaget at noen har tatt seg inn i "raudbygget", og inn i teamrommene til 5. - og 6. trinn som ligger vegg-i-vegg. Herfra er ni iPader borte, samt 200 kroner som lå i en glassboks.

- Det mest alvorlige er at 9 iPader som lå på teamrommet til 6. trinn er borte. Vi har etterspurt dem blant ansatte på personalmøte i dag, men det er ingen som har brukt dem/lagret dem på et annet sted, skriver ordfører Eldri Siem (Sp) i anmeldelsen.

Etterforskningsleder Plassen forteller at det blir snakk om en del verdi når det er snakk om ni iPader, og at det kan betegnes som grovt tjuveri.