- Vi må få flere tilbake på bussen etter koronapandemien og vi håper at 10-kronersbilletten er et godt tiltak for at folk lar bilen stå og reiser med bussen igjen i sommer, sier Stein Tronsmoen (SP), leder av hovedutvalg for samferdsel i Innlandet i en pressemelding.

Dette er en politisk bestilling og Fylkestinget bidrar med fem millioner kroner i støtte til tiltaket.

Innlandstrafikkopplyser at man kan reise så langt amn vil med 10-kronersbilletten. Billetten gjelder på alle linjer som kjøres av Innlandstrafikk innenfor Innlandet fylke, fra 1. juli til og med 31. juli 2022.

- Vi er veldig glade for at politikerne gir støtte til dette tiltaket også til sommeren, og vi håper at mange benytter muligheten til å ta bussen rundt omkring i vårt vakre fylke, for kun 10 kroner turen. Du kan ta bussen til mange turistattraksjoner, flotte fjellområder, byer og nye steder, her er det mange muligheter, sier Stine Fredriksen i Innlandstrafikk i pressemeldingen.

10-kronerskampanjen ble også kjørt i desember 2021, men framdørene ble igjen stengt på alle bussene 14. desember på grunn av pandemien. Kampanjen oppnådde derfor ikke ønsket effekt.