Hva slags skiløyper på Mysusæter?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mysusæter og Raphamn løypelag kjører skispor langs Ulvangsvegen, i overensstemmelse med Ulvangen veglag og Mysusæter Vel. Og Mysusæter vel arbeider også med å sikre et godt skiløypenett. Det er startet en ny forening: Skiløyper på Mysusæter, ledet av Gudbrand Skjåk. Foreningen arbeider for å lage nye løypetraseer langs Ulvangsvegen og Furusjøvegen. Det er gode løyper langs disse vegene i dag, og det har i mange år vært sterkt engasjement blant brukere av Mysusæter for å opprettholde Ulvangsvegen som skiløype. Slik kommer unge og gamle skiløpere opp til overgang over Ula og videre inn på fjellet, uten store bakker opp og ned.

Hvem har tegnet den nye løypetraseen inn på kartet? En eventuell ny løypetrase ville medføre at vi som ønsker å gå på ski langs Ula må klatre helt opp på Berget og ned igjen til Kolbotnbrua, stedvis med 21% stigning. Det er for bratt for vanlige skiløpere.

Et viktig spørsmål til styret i den nye foreningen er: Hvorfor arbeider denne nye foreningen med å lage ny løypetrase når den vi har er så god? Foreningens målsetting med disse nye løypetraseene er høyst uklar: Er det for å sikre gode løypetraseer, eller for å få vinterbrøytet vegene for bilkjøring?

Høyesterett har gitt Sel kommune medhold i å opprettholde gjeldende reguleringsplan, og derfor ikke tillate at Ulvangsvegen brøytes for bilkjøring om vinteren. Foreningen søker Sel kommune om motorferdsel i utmark, både bruk av stor og litengravemaskin og traktor, og planlegger å starte rydding og avskoging allerede i høst.

En rasering med store anleggsmaskiner for å skjære inn i terrenget der det er skrått, vil skape stygge sår i vestsiden av Berget. En løypemaskin krever 8 meters bredde og bortimot vannrett trase. Slik ødelegges terrenget på Berget og utsikten østover for hyttene på vestsiden av Ula.

Har den nye foreningen drøftet saken med styrene i Mysusæter og Raphamn løypelaget og i Mysusæter Vel? Og hva mener Sel kommunes planleggere om saken?
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags