Holder stengt første uka etter påske

Foto: Illustrasjonsbilde.

Foto: Illustrasjonsbilde.

De videregående skolene i Innlandet vil være stengt den første uka etter påske.

DEL

Kriseledelsen i Innlandet fylkeskommune besluttet dette mandag formiddag.

- Vi trenger å skape noe forutsigbarhet inn i påskeferien. Det blir ikke aktuelt med fysisk gjenåpning av skolene våre de fire første dagene etter påske, sier fylkesrådmann Tron Bamrud.

Digital undervisning

Det betyr at de videregående skolene fortsetter med digital undervisning fra tirsdag 14. til fredag 17. april. Hva som skjer etter det, er foreløpig usikkert. Regjeringen kommer med nye nasjonale anbefalinger førstkommende onsdag, og det kan også være lokale forhold som tilsier en noe forskjellig praksis rundt omkring i landet.

- Men vi vil uansett ikke åpne skolene før tidligst mandag 20. april, sier Bamrud.

Fortsatt uavklart

Innlandet fylkeskommune stengte Vinstra vidaregåande skule allerede 9. mars. Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule avdeling Otta ble stengt et par dager senere, og siden 13. mars har alle skolene drevet med fjernundervisning.

Nå er det altså besluttet å videreføre dette den første uka etter påske.

- Det er det mest riktige å gjøre. Situasjonen er uavklart. Vi vet fortsatt ikke hvilke smittevernregler som vil gjelde over påske, og vi trenger blant annet litt tid for å få opp igjen skoleskyssen. Så får vi håpe at vi etter hvert kommer tilbake til en mer normalisert hverdag, sier Tore Gregersen, leder av Kompetanse og tannhelse i Innlandet fylkeskommune.

Følger nasjonale råd

Innlandet fylkeskommune vil følge utviklingen og nasjonale råd fortløpende, i tillegg til å ha fortsatt dialog med kommuneoverlegene.

- Om det kommer nye beslutninger eller pålegg, vil vi tilpasse oss disse så raskt det er mulig, lover fylkesrådmannen.

Skulle det etter hvert bli snakk om en gradvis åpning av skolene, slike det er blitt antydet, har fylkeskommunen spilt inn at den ønsker å prioritere den praktiske delen av yrkesfagene.

For de ansatte i fylkeskommunen gjelder fortsatt oppfordringen om å jobbe hjemmefra inntil videre.

Artikkeltags