Investeringsfondet Varde Investeringslaug ble stiftet i april, og lansert under Den smarte, grønne dalen konferansen i juni.

Allerede før papirene er registrert i Brønnøysundregistrene har de ansatt en daglig leder som er klar for å rigge Gudbrandsdalens første investeringsfond, går det fram av en pressemelding på vegne av Varde Investeringslaug.

Plan om å flytte hjem til dalen

Skjåkvær Hans Vigstad har lang erfaring som toppleder i IT sektoren. Fra 2011 til 2020 har han hatt ulike roller i Atea-konsernet før han i 2020 tiltrådte som visekonsernsjef i Visolit.

Men når stillingen som daglig leder for investeringsfondet i hjemregionen ble sluppet var det en mulighet han ikke ville la gå fra seg.

– Det å bidra til å skape arbeidsplasser og lykkes med grønn vekst i distriktet og i min egen region motiverer meg veldig, sier hans Vigstad i pressemeldingen.

Den nyansatte daglige lederen har gjennom sine roller erfaring med å både starte opp, selge og kjøpe virksomheter. I 2011 bygget han opp Ateas Outsourcingvirksomhet i Sverige fra pendlerbolig i Stockholm. Også denne gangen skal han pendle fra Ski, men denne gangen til hytta på Sjusjøen.

– Den langsiktige planen er å flytte hjem til Gudbrandsdalen. I mellomtiden gleder jeg meg til å bruke hytta som base og bli kjent med samarbeidspartnere, næringsliv og gründere i regionen. Gudbrandsdalen har stort potensial, og jeg gleder meg til å bidra til at det settes fart på utviklingen.

– Heldige

Styreleder i Varde Investeringslaug, Per Oluf Solbraa er svært fornøyd med ansettelsen.

– Hans har lang og imponerende erfaring med å skape lønnsomme bedrifter, både nasjonalt og internasjonalt. Han har vært med på det vi håper flere virksomheter i Gudbrandsdalen skal – lykkes med vekst, skalering og internasjonalisering. Vi er heldige som har fått en så kvalifisert og motivert daglig leder på laget, sier Per Oluf Solbraa i pressemeldingen.

Hans Vigstad starter i rollen 1. september 2022.