Gjengen som er samlet spør om det er intervall denne kvelden. Det bekrefter Eirik Rusten, leder av joggegruppa. Det kommer latter fra gruppa.

- Det er det hver gang. Det er alltid intervall, blir det sagt.

- Vi har som regel en som er sjefstidtaker som blåser i fløyte ved start/stopp. Det pleier å være Thomas, sier Rusten.

Lavterskeltilbud

Han forteller at dette er et lavterskeltilbud som passer for alle, og at det som er fint med intervall er at ingen springer fra hverandre.

- Ingen springer i hop på intervallen uansett, men kunstgressbana er avgrensa så ingen blir borte. Når vi jogger langs E6, snur vi for hvert intervalldrag, sier Rusten.

Det gjør at gruppa holder seg på det samme området hele tiden. Det er enkelt, men det er smart.

- Vi har ikke mista noen ennå, selv om det er ulikt nivå på oss. Det viktigste er at alle kan være sammen, sier Rusten.

Han sier at nå utover våren blir det enda lettere å organisere seg.

Organisering av uorganisert løpetrening

Eirik Rusten og Mari Gudbrandsen tok grep og organiserte den uorganiserte treninga på Otta. Samboerparet som flytta fra Hamar og tilbake til Otta i fjor sommer har gode erfaringer med joggegrupper fra før av.

- Jeg er lærer, så det var et godt tidspunkt å flytte på, sier Rusten.

Høsten 2020 startet de opp facebookgruppa «Organisering av uorganiserte løpetrening, avdeling Otta» og de hadde første treningsøkt i oktober. Da passet det godt at anlegget var ferdig i Øya forrige høst.

- Vi visste det var interesse blant folk vi kjenner, så vi starta opp facebookgruppa og inviterte dem. Det er litt mer sosialt å trene sammen, sier Rusten.

Eirik Rusten og Mari Gudbrandsen er også initiativtakerer for Ottaløpet, det ble avlyst i fjor, men årets påmelding har starta.

Pleier å være en god gjeng

Rusten sier det varierer hvem som er med, men at de pleier å være en god gjeng på mellom 7 til 16 på hver trening.

I vinter, da det var snø på bana, løp de mye langs E6 mot Sandbumoen. Fra Hydro Texaco og sørover, drev de mye med intervall, frem og tilbake ofte nok til at ingen ble hengende etter.

- Vi varierer litt type intervall og legger ut økta på facebookgruppa i forkant så alle vet hva det skal være den dagen, sier Rusten.