– Det er mange i risikogrupper som benytter seg av tilbudet her. Men, det er voksne og rolige folk som vet å holde avstand og bruke Antibac selv. Det er en fantastisk positiv og blid gjeng som går her.

Lauvstad har satt en grense på maks 14 personer inne i lokalet samtidig, men forteller at det sjelden er mer enn åtte til ti inne til samme tid fordelt på treningsområdet og resepsjonen.

– Det er ingen som har måttet vente ute enda, sier hun.

Avstand mellom apparatene

Den 5. november innførte regjeringen nye nasjonale smitteverntiltak for å snu utviklingen av smittespredning i Norge.

I tillegg til at alle skal oppholde seg mest mulig hjemme og begrense sosial kontakt med andre, er et av de nye tiltakene at «Unge og voksne som har vært sammen med venner og i andre situasjoner der det ikke har vært en meters avstand, bør holde to meters avstand til folk i risikogruppen».

Regjeringen kom også med anbefalinger til tiltak som kan vurderes i området med mye smitte. Blant dem en anbefaling om å holde to meters avstand ved fysisk aktivitet innendørs.

Daglig leder, Nina Lauvstad, forteller at det går greit å holde tometeren.

– Det er avstand mellom maskinene, og alle må starte på den samme. Deretter følger de runden. På den måten unngår man at folk går hit og dit. Samtidig er dette rolig trening, så det er ikke så mye pusting og pesing.

Registreres

Siden alle må bruke brikke for å komme inn, blir alle som er inne automatisk registrert med tidspunkt når de var der. Treningssenteret har åpningstid fra 07.00 til 22.00, men døra er alltid låst.

Det er hånddesinfeksjon plassert på flere steder i lokalet.

– Vesker og mobiltelefoner legges igjen i resepsjonen, og alle må bruke hånddesinfeksjon før de går inn i treningsområdet. Hvis noen må ha med mobil inn og ser på den, må de bruke hånddesinfeksjon på nytt før de bruker maskinene, forteller Lauvstad.

I tillegg har alle med seg eget stort håndkle til å dekke til maskinene mens de trener. Når Lauvstad ikke er til stede vasker de etter seg selv.

Håper de slipper ny nedstengning

– Det var godt å komme i gang igjen etter nedstengningen sist, forteller Lauvstad.

Feelgood på Otta, som alle andre treningssentre i Norge, var stengt i tre måneder fra mars til juni. De fikk åpne igjen den 15. juni.

Nå håper Lauvstad at de slipper å måtte stenge på nytt.

– Mange kjente på det både fysisk og psykisk under nedstengningen, så jeg håper vi slipper å stenge ned en gang til.

Damene som var godt i gang med dagens økt på treningssenteret sa seg enig.

– Det er et viktig tilbud, så vi håper ikke det blir stengt på nytt. Det var godt å komme i gang igjen etter nedstengningen.