Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye smittetilfeller i Sel

Det er i dag blitt bekreftet 4 nye smittede i Sel kommune.

Sel kommune melder at etter omfattende testing av alle ansatte i hjemmetjenesten og alle beboere på Selso bo- og servicesenter, har 3 beboere testet positivt. I tillegg har en innbygger med kjent smittevei testet positivt. Det totale antallet smittede er nå 9 personer. Det er fortsatt ca. 80 personer i smittekarantene, men tallet ventes å stige da mange nå sitter i ventekarantene i påvente av prøvesvar.

To avdelinger på Ottbragden barnehage er satt i ventekarantene i forbindelse med smittetilfelle i dag.

Sel kommune melder at på bakgrunn av det totale bildet med flere mulige separate utbrudd og stor pågang på teststasjonen har kommuneoverlegen besluttet at kommunen går opp igjen til risikonivå 4. Dette vil innebære at noen tiltak og anbefalinger som det ble lettet på vil gjeninnføres i første omgang. Nord-Gudbrandsdal vidaregående skule vil gå opp til rødt nivå.

  • Vi anbefaler at munnbind benyttes innendørs i det offentlige rom, der det er trengsel og vanskelig å opprettholde minst 1 meters avstand.
  • Forsterkede råd om å opprettholde avstand og redusere antall nærkontakter. 2 meter avstand gir stor risikoreduksjon.
  • Man bør ikke samles mer enn 10 personer innendørs og 20 utendørs i private sammenkomster.

Sel kommune opplyste tirsdag at det hadde vært en stor ansamling av mennesker på Circle K på Otta natt til søndag, der mange russ fra regionen var tilstede. En person som var tilstede har fått påvist smitte i Nord-Fron kommune, og kommuneoverlegene i Nord-Fron og Sel har oppmodet alle som var tilstede om å teste seg.