En person siktet for brannen i Dombås kirke og forsøk på ildspåsettelse av Sel kirke

Foto:

En person er varetektsfengslet og siktet for brannen i Dombås kirke og forsøk på ildspåsettelse av Sel kirke. Vedkommende har erkjent begge forholdene.

DEL

Det går politiet ut med i en pressemelding lørdag kveld.

Etterforskningen av brannen i Dombås kirke natt til 20. februar og forsøket på å tenne på Sel kirke natt til 19. mars har pågått uavbrutt siden 20. februar.

- Arbeidet resulterte i at politiet i natt ca. kl. 00.30 pågrep to personer på Dombås. En av de to ble i dag i Hamar tingrett fremstilt for varetektsfengsling for fire uker. Videre etterforskning i dag har resultert i at den ene personen er sjekket ut av saken og løslatt, skriver politiet i en pressemelding.

Bosatt i Nord- Gudbrandsdalen

I dagens fengslingsmøte erkjente den siktede straffskyld for begge forholdene.

– Det gjenstår fortsatt mye arbeid i etterforskningen, men slik politiet vurderer saken nå er det all grunn til å tro at siktede har gjort det han har erkjent, skriver politiet.

De to personene i 20 årene bor i Nord-Gudbrandsdal. Pågripelsene ble gjort på nevnte tidspunkt på grunn av faren for nye ildspåsettelser og muligheten for at bevis kunne forspilles.

– Hva som konkret førte til pågripelsene, kan vi ikke gå nærmere inn på av hensyn til den videre etterforskningen. Fordi brannen i Dombås kirke og forsøket på å tenne på Sel kirke har skapt stor bekymring i regionen, er det viktig for politiet å informere om pågripelsen så tidlig det av hensynet til etterforskningen er mulig.

Les også:

Artikkeltags