Det er ikke for seint å snu!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Siden Sel og Heidal Senterparti overtok ordfører og flertallet i kommunestyret i Sel, har vi fått høre om X-er og Y-er som måtte utredes på nytt før Skolesaken kunne avgjøres. Vel, ligningen er nå løst. Et nytt sett med fagfolk har avgitt sin rapport. Vi vil få takke

Senterpartiet for at vi nå sitter med et veldig grundig underlag for å ta de riktige avgjørelsene for vår kommune, våre barn, våre eldre, for alle Sel kommune sine innbyggere. Kommunedirektøren har ut ifra dette lagt frem en klar anbefaling for ny skole og ny barnehagestruktur. Leder i Driftsutvalget og mangeårig politiker, Erling Lusæter, poengterer at han ikke kan stemme for Kommunedirektørens innstilling. Det er for oss yngre, nye kommunestyrerepresentanter, noe underlig at han konstaterer dette før høringsrunden på saken er gjennomført. To sett med fagfolk har sagt sitt i saken. Både 15 av landets beste fra Norconsult og kommunens egen. Det samme har to kommunedirektører gjort. De er alle sammen enige i at Elvebakken alternativet er den beste løsningen, med tanke på barnas beste og økonomisk sett.

Hva var da hensikten med en ny runde utredninger, om man ikke finner konklusjonen relevant hvis den ikke støtter Senterpartiets valgprogram? Kostnaden ved den siste utredningsrunden er foreløpig drøyt 1,5 millioner. Hvorfor skal våre innbyggere betale for dette om Senterpartiet kun lytter hvis konklusjonen passer deres valgløfter? Hva er da hensikten med høringsrunden? Skal ikke de som ytrer seg gjennom høringen lyttes til i det hele tatt?

Erling Lusæter, du er som leder av Driftsutvalget ansvarlig for å fatte fornuftige vedtak som er til Sel Kommunes beste. Vi håper at du og dine partifeller da også kan lytte til råd fra fagfolkene som har utredet denne saken. Som du vet er Sel Kommune avhengig av å kutte driftskostnader for å takle de demografiske utfordringene, med eldre innbyggere i årene fremover. Det kan ikke bare ignoreres. Hva blir konsekvensene om vi ikke klarer det? Kutt i stillinger? Må Ungdomsskolen i Heidal flyttes til Otta? Et sted må disse kostnadene innhentes. Nyhusom alternativet vil koste over 7 millioner mer enn Elvebakken i driftskostnader, i året!

Vi utfordrer deg, leder i Driftsutvalget, til å lese Kommunedirektørens innstilling på nytt; og denne gangen gjøre det med et åpent sinn. Vi utfordrer deg også til å lytte til høringsinnspillene, før du bestemmer deg for hva du skal stemme.

Det er ikke for seint å snu, ennå.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags