– Det er mye lettere å få trent når det er noen som styrer det, sier Oda Espelund Vollan.

– Og det forplikter litt mer når man har noe å få til og man er flere, mener Thomas Tho Granrud.

Rune Killi forteller at han begynte å løpe for om lag 20 år siden, men da var det ikke så mange som drev med det. Han synes det er fint at det nå er flere, og at de kan samles.

– Og her er det mange som er med. Det er som regel minst åtte-ni stykker som møter opp hver gang, sier Dirk Wolf.

Og løpebanen i Øya stadion er ypperlig, mener de.

Startet for ett år siden

– Det startet med at vi var noen som er interessert i løping, og tenkte at det er andre som er interessert i det samme. Vi ville skape litt fellesskap og sosialt rundt det, sier Mari Gudbrandsen. Hun er en av initiativtakerne bak løpegruppa på Otta.

Responsen var god. På det meste er de opp mot 20 personer som deltar på treningene.

– Vi er en liten fast gjeng som har vært med siden starten, også er det blitt flere og flere etter hvert. Det er veldig artig at folk møter opp.

Og det er rom for flere ifølge Gudbrandsen. Det er bare å møte opp.

– Jeg håper ikke folk er redde for å komme innom hvis de vil teste det ut. Det er veldig lavterskel. Alle er hjertelig velkomne.

Intervallbasert

Gudbrandsen mener de er heldige som har kunnet holde det gående gjennom det siste året. Det at de driver utendørs har gjort det mulig.

De har kunnet tilpasse seg de ulike restriksjonene som følge av koronapandemien.

Løpegruppa har hatt treningsøkter nesten hver uke. Det blir nevnt at de har klart å gjennomføre godt over 40 økter i løpet av det året som er gått siden oppstarten.

Stort sett foregår øktene på løpebanen i Øya stadion. Når de ikke har kunnet bruke løpebanen på grunn av snø har de funnet andre alternativer. Trene gjør gruppa uansett vær og føre.

Øktene er intervallbasert, men varierer litt fra gang til gang. Før treningene blir innholdet i øktene lagt ut på løpegruppa sin Facebook-side «Organisering av uorganisert løpetrening avd. Otta».