Hvor blir det av gangveien?

Av
DEL

LeserbrevVi i Heidal vil gjerne ha gangveg fra Heidal skole til garden Ellingsbø som ligg sør for Heidal kirke. Det er behov for denne gangvegen for å sikre trygg ferdsel langs vegen. Denne saken har vorte tatt videre til kommunen ved flere anledninger, og vi skriv derfor dette innlegget for å gi de et ekstra lite puff, så de kanskje vil gjøre noe med denne saka snart.

Strekninga det er prat om er omtrent halvannen kilometer, og den følgjer riksveg 257. Denne vegen er hovedfartsåren gjennom Heidal, og det er en del trafikk langs vegen. Blant anna er det jamt med busser og lastebiler på vegen, og fartsgrensa ligg på 80, 60 og 40 km/t. På grunn av dette er ikke vegen trygg å ferdes langs, men det er skolebarn som må følge denne strekninga kvar dag. Da er det prat om skolebarn i alderen åtte til atten år. Disse skolebarna må gå og sykle på vegskuldra, som ikke er særlig bred. Trafikken kommer fra begge sider, når det da går noen etter veien stopper det flyten i trafikken.

Denne saken har vært oppe i kommunen flere gonger, og saken har vært på prioriteringslista lenge. Vi spurte generasjonen over oss om de viste når saken fyrst ble diskutert i kommunen, og vi fikk til svar at det var da de gikk i andre klassa på skolen blei vi overraska. Dette med tanke på at de nettopp fylte 50, og at det derfor har gått over 40 år uten at det har blitt gjort noe. Så da er spørsmålet, hvorfor har det ikke blitt gjort noe?

Svaret vil vel være mangel på midler til å gjennomføre, men siden det er riksveg, er det staten som skal stille med midler til dette. Så da står det nok heller på at kommunen må gå inn for det. For om kommunen hadde bestemt seg for å prioritere denne saken, kunne de gått videre med den og fått innvilga midler fra høyere hold.

Gå inn for denne saken og gjør det tryggere for oss i Heidal å ferdes langs denne vegen. Det er virkelig etterspurt, noe vi har gjort klart ved å ta opp denne saken mange gonger. Se hvordan de har gjort det i Lesja kommune. Så da vil vi bare si til kommunen, kom igjen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags