Brannvesenet opphever ildforbudet i Sel

Illustrasjonsbilde.

Illustrasjonsbilde. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det totale ildforbudet oppheves nå i Sel kommune.

DEL

– Forbud mot å gjøre opp ild og åpen brenning oppheves fra og med i dag, melder Sel brann- og redningsvesen tirsdag ettermiddag. Til tross for redusert skogbrannfare, minner brannvesenet om at det i tidsrommet 15. april til 15. september er forbudt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark uten tillatelse fra kommunen.
Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann.

Dette er retningslinjene

Selv om det er generelt bålforbud har du lov til å tenne bål der det er opplagt at det ikke kan starte en større brann. Dette kan for eksempel være hvis det ligger snø på bakken og det har regnet i lang tid. Du kan også grille på stranden i god avstand fra skog og vegetasjon. Det er også lov til å grille på tilrettelagte grill- og bålplasser som er godkjent av kommunen, skriver brannvesenet.

Hvis du bruker engangsgrill, husk å vurdere brannfaren mot underlaget. Under engangsgrillen blir det varmt og underlaget kan fort ta fyr eller bli skadet av varmen. Sett aldri grillen direkte på bakken, men bruk stativet som følger med, er oppfordringen fra Sel brann- og redningsvesen.

Sel brann- og redningsvesen vil takke alle som har respektert forbudet og vist forsiktighet i denne perioden.

Artikkeltags