Belønnet med Friluftsprisen

Vertskap: Ola, Tone og Knut Vole. Foto: DNT

Vertskap: Ola, Tone og Knut Vole. Foto: DNT

Artikkelen er over 1 år gammel

Knut og Tone Vole på Glitterheim fikk utdelt Den Norske friluftsprisen.

DEL

«Tildelingen av hedersprisen er en anerkjennelse til fire generasjoner Vole for deres virke som vertskap på Glitterheim siden DNT-hytta i Veodalen ble åpnet i 1901. Friluftslivets Hederspris er den mest høythengende innen norsk friluftsliv», står det i pressemeldingen fra DNT.

Prisen ble første gang delt ut i 1995. Tidligere vinnere er blant andre HM Dronning Sonja, Lars Monsen og speiderbevegelsen. Friluftslivets Hederspris for 2019 tildeles Tone og Knut Vole, som er vertskap på Glitterheim i Lom, Oppland.

– Vi ser på dette som et bevis på at det er mange som har hatt en positiv erfaring med turer og opphold på Glitterheim, sier Tone og Knut Vole om å bli tildelt prisen.

Gi en positiv start

Tone (42) og Knut (52) Vole er fjerde generasjon Vole som er vertskap på DNT-hytta ved foten av Glittertind.

– Vi ser på det som en stor ære for oss på Glitterheim. For oss er dette en livsstil som har fulgt familien Vole i mange generasjoner. Vi har alltid satt vår ære i at våre gjester skal ha en positiv opplevelse av det friluftslivet vi kan tilby, i tillegg til hyggelig stemning og god mat på hytta, sier Glitterheim-vertskapet, som er spent på om sønnen Ola (14) en dag ønsker å overta.

– For oss er det også veldig viktig å gi barnefamilier, barn og ungdom en positiv start på friluftslivsinteressen. Det er stor stas når gjester kommer innom og forteller at første turen de hadde i fjellet var på Glitterheim og at de nå er ivrige turfolk selv, forteller Tone og Knut Vole i pressemeldingen.

Den norske Friluftsprisen eies og deles ut av paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og friluftslivsfestivalen «Friluftsliv for alle».


Artikkeltags