Begrenser aktivitet i kirken for å hindre smitte. Kun de nærmeste får delta i begravelser

Sel: Alle gudstjenester i Sel kommune de neste to ukene er avlyst for å begrense smittespredning av koronavirus.

Sel: Alle gudstjenester i Sel kommune de neste to ukene er avlyst for å begrense smittespredning av koronavirus. Foto:

Hamar bispedømme begrenser aktivitet for å hindre smitte av koronavirus i fire kommuner, deriblant Sel. Det betyr blant annet at alle gudstjenester og andakter de neste to ukene avlyses og at gravferder og dåp gjennomføres med restriksjoner.

DEL

Biskopen i Hamar har bedt om at det skal innføres utvidede tiltak ved gudstjenester og kirkelige handlinger i Sel, Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu. Dette kommer etter generelle råd fra kommunale helsemyndigheter i kommunene som er mest berørt av smitte, heter det i en pressemelding fra Hamar bispedømme.

Dåp og gravferder gjennomføres med begrensninger

Kirkeverge Jorunn Dagsloth, forteller at i Sel har de tatt rådene fra kommunen til følge.

- Det går på å ikke samle folk rett og slett. Vi har avlyst de gudstjenestene som skulle være de neste to søndagene og årsmøte. Alt av konfirmantsamlinger er avlyst. Det skulle være en felles konfirmantdag i Heidal for alle konfirmantene neste lørdag, men den er også avlyst.

Dåp som er planlagt og gravferder gjennomføres med begrensninger for hvem som kan delta.

- Når det gjelder dåp og begravelser har vi lagt oss på en linje at planlagte dåper blir kun for dåpsfamile og at begravelser vil være for de nærstående. For at folk ikke skal sitte tett, vil vi spre folk i kirkene. Det er der vi er i dag, men vi følger situasjonen dag for dag.

Følger råd fra kommunale myndigheter

Begrensningene fra Hamar bispedømme innebærer at alle gudstjenester og andakter i de fire kommunene de neste to ukene avlyses, noe som betyr at det ikke avholdes gudstjenester de to kommende helgene.

For de gudstjenestene hvor det skal være dåp, vil dåpen gjennomføres med kun familie og faddere til stede.

Gravferder i Sel, Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu begrenses ved at deltakelse kun er for nærstående. I pressemeldingen fra Hamar bispedømme går det fram at den lokale kirke skal vurdere praktiske ordninger for å skape nødvendig fysisk avstand mellom dem som deltar i gravferden.

Det frarådes også å håndhilse og oppfordres til å ivareta god rutine for hånd- og hostehygiene.

Disse restriksjonene vil kunne endres ettersom kommunale myndigheter endrer sine råd og vil følge de råd som ellers blir gitt av kommunale myndigheter.

Artikkeltags