Barnehagedekning i Vågå!

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er selvsagt veldig positivt at det er stor pågang for å få barnehageplass i Vågå kommune. Å det er da det er så bra at vi etter loven har full barnehagedekning i vår kommune. For dette er fakta: Alle som har søkt om barnehageplass i Vågå kommune for 2020 og har rett på det har fått plass. Det har også blitt funnet rom for noen som faller utenom loven fordi de er for unge.

I innlegget blir det nevnt at antallet nye barn kommer som en overraskelse. Kanskje det ,men rett før jul ble det i budsjettmøtet enstemmig vedtatt i kommunestyret en økning av rammene på 1,7 millioner til barnehagene på grunnlag av flere barn. Administrasjonen peker også på at ventelister har det alltid vært, men da på grunn av alder. Denne retten ble senest revidert i 2017 og må således være kjent stoff for de som har sittet som folkevalgt i noen perioder.

Konklusjon: Vågå kommune har etter loven full barnehagedekning! Så til til det denne saken egentlig handler om: Ønsker Vågå kommune å tilby plasser til samtlige barn som søker barnehageplass uansett alder? Det er et politisk spørsmål med økonomiske konsekvenser, som må vurderes mot andre viktige prioriteringer.

Men at full barnehagedekning kan være et viktig bidrag for å få nye innbyggere og ikke minst barnefamilier til bygda er hevet over all tvil. Det er jo nettopp derfor Arbeiderpartiet har kjempet frem denne retten. Så slik sett er det overraskende at Senterpartiet skaper usikkerhet i media omkring denne retten i Vågå kommune.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags