– De fleste av oss skal ut i lære, så dette er fin erfaring og god øving til lærlingtida, sier Eldri Granlund og Mona Kristine Morken.

De er elever på Vg2 barne- og ungdomsarbeiderfag ved Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule avdeling Otta, som arrangerer Den store energidagen for førskolebarna i Sel kommune.

Ulike poster

I løpet av dagen var barna innom ulike poster der elever fra Vg1 helse- og oppvekstfag hadde forberedt opplegg for barna. De fikk blant annet prøve seg på å lage iskrem, sortere søppel og sett på pinnedyr. Aktivitetene skal motivere barna til å bli nysgjerrige på realfag.

Morken og Granlund opplyser at barna har vært innom seks ulike poster.

– Det har vært en fin dag, og ungene har vært positive og blide, forteller de.

Etter at førskolebarna hadde vært innom alle postene og fått servert mat som elever på Vg1 restaurant- og matfag hadde lagd, fikk alle barna utdelt hver sin diplom og kopp.

Årlig begivenhet

Dette er den sjette gangen den videregående skolen på Otta arrangerer Den store energidagen for førskolebarna i kommunen. Dagen er i hovedsak planlagt av og med elever, det samme er gjennomføringen.

– Dagen i dag synes jeg har gått veldig bra. Dette er en årlig begivenhet som jeg håper vi kan fortsette med, sier Anne Mari Høie. Hun er faglærer på barne- og ungdomsarbeiderfag.

Alle barnehagene i Sel har energidagen med i sine virksomhetsplaner.